Τροχοί & TIR

Ουγγαρία: Ανοιχτό το σύστημα HU-GO για λεωφορεία και πούλμαν

Τι πρέπει να κάνουν οι εταιρείες εκμετάλλευσης πούλμαν και λεωφορείων
Πέμπτη 04/04/2024 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: HU-GO
φωτό: HU-GO

Από την 1η Απριλίου, λεωφορεία και πούλμαν με μεικτό βάρος οχήματος πάνω από 3,5 τόνους, μπορούν να εγγραφούν ως λεωφορεία στο ουγγρικό ηλεκτρονικό σύστημα είσπραξης διοδίων (HU-GO) εισάγοντας τον κατάλληλο τύπο οχήματος.

Ειδικότερα, οι εταιρείες εκμετάλλευσης πούλμαν και λεωφορείων πρέπει:

  • να δημιουργήσουν λογαριασμό και να καταχωρίσουν τα πούλμαν/λεωφορεία στον ιστότοπο hu-go.hu
  • να αγοράσουν ή εγκαταστήσουν έναν πομποδέκτη (OBU) που παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση πληρωμών διοδίων στην Ουγγαρία. Μετά την εγγραφή, θα δημιουργηθεί αυτόματα μια πλατφόρμα προπληρωμένων λογαριασμών. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία διαχείρισης των πούλμαν θα έχει συμβατική σχέση με την Εθνική Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση της Ουγγαρίας. Οι πομποδέκτες EASY μπορούν να αγοραστούν μέσω της ιστοσελίδας https://www.transmag.ro/produs/dispozitiv-obu-easy-plata-automata-taxe-….

Λεωφορεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο σύστημα HU-GO, μπορούν να ταξιδέψουν στην Ουγγαρία μόνο αφού αγοράσουν τέλος διοδίων διαδρομής, το οποίο ισχύει μόνο για ταξίδι απλής μετάβασης εντός 24 ωρών από την ημερομηνία αγοράς. Η τιμή ενός τέτοιου διοδίου δεν επιστρέφεται.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες λεωφορείων που μπορούν να επιλεγούν κατά την εισαγωγή του τύπου οχήματος στη διαδικασία εγγραφής: λεωφορεία M2 (πάνω από 3,5 τόνους έως 5 τόνους) και λεωφορεία M3 (πάνω από 5 τόνους). Το τέλος υποδομής που περιλαμβάνεται στα διόδια βασίζεται στο τεχνικά αποδεκτό μέγιστο μικτό βάρος, ενώ το τέλος εξωτερικού κόστους, εξαρτάται από τον αριθμό των αξόνων και την περιβαλλοντική ταξινόμηση (πρότυπο EURO).

Οι υπεύθυνοι πούλμαν/λεωφορείων επιτρεπόμενου συνολικού βάρους έως 3,5 τόνους θα εξακολουθούν να μπορούν να πληρώνουν για τη χρήση του δρόμου αγοράζοντας ηλεκτρονική βινιέτα που εκδίδεται από τις Εθνικές Υπηρεσίες Πληρωμών Διοδίων και από την 1η Απριλίου θα ταξινομούνται στην κατηγορία οχημάτων D2.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα φορτηγά χρησιμοποιούν το HU-GO για πάνω από 10 χρόνια.

PreviousNext