Τροχοί & TIR

Παγκόσμια πρεμιέρα για το VW ID. Buzz με μακρύ μεταξόνιο

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα πραγματοποιεί σήμερα μία μεγάλη εκδήλωση στο Λος Άντζελες για να γιορτάσει τη μεγάλη επιστροφή στη Βόρεια Αμερική –ΗΠΑ και Καναδά- ενός εμβληματικού οχήματος. Το
Παρασκευή 02/06/2023 - 15:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα πραγματοποιεί σήμερα μία μεγάλη εκδήλωση στο Λος Άντζελες για να γιορτάσει τη μεγάλη επιστροφή στη Βόρεια Αμερική –ΗΠΑ και Καναδά- ενός εμβληματικού οχήματος. 

Το συνυφασμένο με την ανεμελιά των 60s, το κίνημα των χίπις και το θρυλικό Γούντστοκ, και το σερφ στα κύματα του Ειρηνικού, Volkswagen Bus επιστρέφει, στην ηλεκτρική του εκδοχή, ως ID. Buzz long wheelbase. Τα
αποκαλυπτήρια θα γίνουν στη διάρκεια του VW Bus Festival, της μεγαλύτερης εκδήλωσης της αμερικανικής ηπείρου για τους φαν και ιδιοκτήτες του θρυλικού μοντέλου. Οι πελάτες στη Β. Αμερική τα τελευταία 20 χρόνια δεν μπορούσαν να αγοράσουν οποιοδήποτε λεωφορειάκι ή Transporter της VW –το T4 ήταν το τελευταίο που διατέθηκε από το επίσημο δίκτυο. Έστω κι έτσι, οι Αμερικάνοι ποτέ δεν έπαψαν να είναι φανατικοί των οχημάτων κάθε γενιάς. Ακόμη και σήμερα, τα (πισωκίνητα) Τ1, Τ2 και Τ3 είναι κοινή εικόνα απ’ άκρο σε άκρο των ΗΠΑ, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Σαν Φρανσίσκο.

Το ID. Buzz με μακρύ μεταξόνιο, θα κατασκευάζεται στη Γερμανία, και το μήκος, χάρη στην αύξηση του μεταξονίου κατά 250 χιλιοστά σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο, πλέον αγγίζει τα 5 μέτρα (4.962 χιλ.). Η αύξηση του μήκους επιτρέπει την τοποθέτηση τρίτης σειράς καθισμάτων (7θεσια διάταξη), και ο ωφέλιμος όγκος του χώρου αποσκευών ανεβαίνει στα 2.469 λίτρα. 

Αυξημένη είναι και η χωρητικότητα των μπαταριών (85kWh), ενώ προαιρετικά διατίθεται και πιο ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ των 210 kW (286 hp). Θα ακολουθήσει και έκδοση (GTX) με μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς με ισχύ 339 hp, με τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες και την αυτονομία να ανακοινώνονται σύντομα. Το μοντέλο με το μακρύ μεταξόνιο θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Ανόβερο, ενώ η εμπορική του διάθεση ξεκινά για Αμερική και Ευρώπη το 2024.

PreviousNext