Τροχοί & TIR

Συνεργασία BYD και Castrosua για την κατασκευή ηλεκτρικού λεωφορείου

Η BYD, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, σε συνεργασία με την ισπανική Castrosua, γνωστή για την τεχνογνωσία της στην κατασκευή αμαξωμάτων λεωφορείων, παρουσίασε το πρώτο η
Παρασκευή 02/06/2023 - 14:54
Κοινοποίηση στα Social Media

Η BYD, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, σε συνεργασία με την ισπανική Castrosua, γνωστή για την τεχνογνωσία της στην κατασκευή αμαξωμάτων λεωφορείων, παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο που κατασκευάστηκε από κοινού σε μια επίσημη τελετή στις 29 Μαΐου στην Ισπανία. 

Το ντεμπούτο του σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής προσαρμοσμένων ηλεκτρικών λεωφορείων μηδενικών εκπομπών στην κατηγορία των 12 μέτρων, καθώς παρέχουν στους Ισπανούς πελάτες λύσεις προσαρμοσμένες στα μέτρα τους.

Ο Javier Contijoch, Αντιπρόεδρος eBus Sales της BYD Europe, δήλωσε: «Μας δίνει μεγάλη χαρά να παρουσιάζουμε το BYD-Castrosua eBus 12 μέτρων στην ισπανική αγορά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Castrosua και το λανσάρισμα αυτού του μοντέλου είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο για τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Η BYD πιστεύει ακράδαντα στις στρατηγικές τοπικές συνεργασίες. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι το κλειδί για να παρέχουμε στους πελάτες μας άμεση, τοπικής, και προσαρμοσμένη στα μέτρα τους εξυπηρέτηση και υποστήριξη. Μαζί, ανυπομονούμε να φέρουμε στους πελάτες μας εξατομικευμένες λύσεις και κορυφαία τεχνολογία».

«Αυτή η συμμαχία μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε αυτό, το πρώτο μοντέλο, που αναμφίβολα θα είναι σημείο αναφοράς στην αγορά, μια ελκυστική και απαραίτητη πρόταση, καθώς συνδυάζει την εμπειρία ενός εξαίρετου αμαξοποιού, που δημιούργησε το καλύτερο αμάξωμα, με τη δύναμη μιας μεγάλης εταιρείας, παγκόσμιου ηγέτη στην ηλεκτροκίνηση», ανέφερε ο Juan Luis Castro, Πρόεδρος του Ομίλου Castrosua.

Το σασί της BYD έχει αναπτυχθεί για ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία. Το σύστημα θερμικής διαχείρισης μπαταριών BYD διασφαλίζει ότι η μπαταρία παραμένει στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας, προσαρμοσμένη στις διάφορες κλιματικές συνθήκες. Υπάρχει επίσης η σιγουριά για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της μπαταρίας καθώς τα ηλεκτρικά λεωφορεία BYD-Castrosua χρησιμοποιούν τεχνολογία μπαταρίας φωσφορικού σιδήρου (Iron-Phosphate BatteryTechnology) που αναπτύχθηκε από την BYD, η οποία έχει διαπρέψει στις πιο αυστηρές δοκιμές ασφαλείας.

Η βασική τεχνολογία της BYD φιλοξενείται κάτω από το αμάξωμα του μοντέλου Nelec της Castrosua με υψηλή δυνατότητα modular διαμόρφωσης. Το Nelec είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον πλαίσιο, κατασκευασμένο με νέα υλικά και έμμεσο φωτισμό LED που χρησιμοποιείται σε όλο το όχημα για να δημιουργήσει μια φωτεινή και ευρύχωρη καμπίνα επιβατών. Με προσοχή στη σχεδίαση της ευρύχωρης και εργονομικής καμπίνας του οδηγού, καθώς και με τη συμπερίληψη άλλων καινοτόμων στοιχείων, όπως ένα νέο σύστημα υαλοκαθαριστήρα με ανεξάρτητους κινητήρες σε κάθε βραχίονα, ένα ανεξάρτητο σύστημα διοχέτευσης αέρα ή συστήματα έμμεσης ορατότητας (ψηφιακές κάμερες αντί για καθρέφτες). 

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το όχημα είναι το ελαφρύτερο στην αγορά στην κατηγορία του. Το eBus 12 μέτρων BYD-Castrosua μπορεί να φιλοξενήσει έως και 92 επιβάτες, καθιστώντας το πρακτικό για τις υπηρεσίες αστικών μεταφορών. Με χωρητικότητα μπαταρίας 422 kWh, προσφέρει επίσης αυτονομία άνω των 450 χιλιομέτρων, με μία μόνο φόρτιση.

PreviousNext