Τροχοί & TIR

Παλιά εθνική Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς: Αποκλεισμός τμήματος και εκτροπή κυκλοφορίας

Εναλλακτικό δρομολόγιο.
Παρασκευή 12/07/2024 - 14:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Λόγω εργασιών επισκευής των αρμών διαστολής της γέφυρας στη χιλιομετρική θέση (χ/θ) 32,620 της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς, η οποία φέρει το πλήρες κατάστρωμα και των δύο κατευθύνσεων της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς και γεφυρώνει το ρέμα Ζηλιάνας στην περιοχή Σκοτίνας- Λεπτοκαρυάς, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας αποφάσισε τις παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι μακράς διάρκειας και θα περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό του τμήματος της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς και στις δύο κατευθύνσεις, από τη διασταύρωση περί τη Χ.Θ. 32+400 έως τη διασταύρωση περί τη Χ.Θ. 33+300, με εκτροπή της κυκλοφορίας και των δύο κατευθύνσεων μέσω του παράπλευρου τοπικού οδικού δικτύου. Το εν λόγω τοπικό οδικό δίκτυο, διασταυρώνεται με την Π.Ε.Ο. στις προαναφερόμενες θέσεις, ενώ βρίσκεται ανατολικά και παραπλέυρως της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς (αρμοδιότητα του Δήμου Δίου – Ολύμπου).

Κατά τη διάρκεια του προαναφερόμενου αποκλεισμού, οχήματα που κινούνται επί της ΠΕΟ Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς με κατεύθυνση βόρεια (προς Λεπτοκαρυά) θα εκτρέπονται στην κάθετη σε αυτήν οδό μέσω της διασταύρωσης περί τη Χ.Θ. 32+400 με κατεύθυνση ανατολική και στη συνέχεια, πριν η εν λόγω κάθετη οδός διέλθει από την Κάτω Διάβαση της Σιδηροδρομικής Γραμμής, θα στρίβουν αριστερά και θα συνεχίζουν πορεία βόρεια, μέχρι τη διασταύρωση με την άλλη κάθετη οδό της ΠΕΟ περί τη Χ.Θ. 33+300, στην οποία θα στρίβουν αρχικά αριστερά και αμέσως μετά δεξιά όπου θα εισέρχονται και πάλι στην ΠΕΟ Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς με κατεύθυνση βόρεια. Τα οχήματα που κινούνται επί της ΠΕΟ Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς με κατεύθυνση νότια (προς Ευαγγελισμό), θα ακολουθούν ακριβώς την αντίστροφη πορεία. 

Επισημαίνεται ότι επιλέχθηκε το εν λόγω παράπλευρο τοπικό δίκτυο ως εναλλακτική διαδρομή της ΠΕΟ, για την αποφυγή αποκλεισμού μεγαλύτερου τμήματος της ΠΕΟ (π.χ. από Ι/Κ Σκοτίνας έως Ι/Κ Λεπτοκαρυάς) αλλά και λόγω της ιδιαίτερα μικρής περιπορείας που θα απαιτηθεί να κάνουν τα οχήματα (μόλις επιπλέον 380μ.).

PreviousNext