Τροχοί & TIR

Παράταση αποκλεισμού της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς μέχρι τις 14 Νοεμβρίου

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας εφαρμόζεται παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, επί της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς, στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, από τη Χ.Θ. 5
Τρίτη 24/10/2023 - 16:31
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας εφαρμόζεται παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, επί της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς, στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, από τη Χ.Θ. 5+800 (είσοδος Κοιλάδας Τεμπών, νότιο στόμιο Σήραγγας Τ2- Ι/Κ Αμπελακίων) έως τη Χ.Θ. 11+800 (Ισόπεδος Κόμβος Ομολίου) εντός ΚΕΠ, με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις της οδού, μέχρι την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2023.

Η αποκλειόμενη κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (Χ.Θ. 377+176) έως τον Η-Α/Κ (χ.θ. 391+108) στον οποίο περιλαμβάνονται οι Σήραγγες Τεμπών Τ1 και Τ2. 

Λόγω του ότι η κοιλάδα των Τεμπών αποτελεί τμήμα της εναλλακτικής διαδρομής του τμήματος του αυτοκινητόδρομου από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (Χ.Θ. 377+176) έως τον Α/Κ Πλαταμώνα (Χ.Θ. 400+815), ο Ανάδοχος οφείλει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να είναι σε ετοιμότητα ώστε εφόσον απαιτηθεί να μπορεί να αποδοθεί προς χρήση η λωρίδα κυκλοφορίας της κατεύθυνση προς Λεπτοκαρυά/Θεσσαλονίκη κατά μήκος όλου του αποκλεισμένου τμήματος εντός χρονικού διαστήματος που δεν θα υπερβαίνει τα τριάντα λεπτά (30΄), τοποθετώντας την κατάλληλη σήμανση και οτιδήποτε απαιτείται για την ασφάλιση της ζώνης έργων. 

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού της Κοιλάδας των Τεμπών, ο Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Πυργετού επί της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, θα βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής είσπραξης διοδίων, ενώ θα ενεργοποιηθούν και οι κάρτες που έχουν χορηγηθεί στους κατοίκους του Δήμου Τεμπών, για τη δωρεάν διέλευσή τους από τους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων Ευαγγελισμού. 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι μακράς διάρκειας και θα ισχύουν καθ’ όλο το 24ωρο.

PreviousNext