Τροχοί & TIR

Παράταση για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας ζητά το ΕΒΕΘ

Με επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου
Κυριακή 31/03/2024 - 13:00
Κοινοποίηση στα Social Media
myergani

Παράταση της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στη βιομηχανία και το λιανεμπόριο ζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Όπως ήδη ανακοινώθηκε, η δοκιμαστική περίοδος των εφαρμογών του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2024 και η πλήρης επιχειρησιακή εφαρμογή την 1η Ιουλίου. Εντούτοις, δεν έχει δοθεί αντίστοιχη παράταση και για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της πλήρους εφαρμογής συνεχίζει να είναι η 1η  Απριλίου 2024 για τη Βιομηχανία και η 2η Μαΐου για το Λιανεμπόριο. Τούτο σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή η χρήση του απολογιστικού συστήματος καταχώρισης των υπερωριών και των αλλαγών στο ωράριο των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις πριν την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου των εφαρμογών του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε να προχωρήσετε στην παράταση του διαστήματος πιλοτικής εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, σε χρονική αντιστοιχία με την παράταση της δοκιμαστικής περιόδου των εφαρμογών του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, ώστε να χορηγηθεί στις επιχειρήσεις το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν για το νέο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΡΓΑΝΗ και να προχωρήσουν στη συνέχεια στις απαιτούμενες ενέργειες για τη συνολική χρήση των εφαρμογών του".

PreviousNext