Παρεμβάσεις Πατούλη για την οδική ασφάλεια

Παρ, 19/03/2021 - 12:23

Η Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, προχωρεί στην ενεργοποίηση 3 οχημάτων τύπου βαν για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας στη Λεωφόρο Κηφισού.

Πρόκειται για τρία πλήρως εξοπλισμένα κλειστά οχήματα οδικής ασφάλειας τύπου βαν της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία από την επόμενη εβδομάδα θα περιπολούν στη Λεωφόρο Κηφισού. Τα οχήματα θα συνδράμουν σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων ή ακινητοποίησης οχημάτων. Τα ειδικά βαν είναι στελεχωμένα με καταρτισμένο προσωπικό και είναι εξοπλισμένα με πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, τεχνικά συστήματα φωτεινής και ηχητικής προειδοποίησης, ασύρματη επικοινωνία, GPS καθώς και πλήρη σειρά εργαλείων και υλικών πυρόσβεσης και απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα. Τα οχήματα θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας, το οποίο θα εποπτεύει και θα συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Μια άλλη παρέμβαση του κ. Πατούλη αφορά στην υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος ανέπαφων διαβάσεων πεζών. Πρόκειται για ένα σύστημα με τρεις συσκευές πεζών οι οποίες ενεργοποιούνται χωρίς επαφή. Είναι η πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο που τοποθετούνται τέτοιες συσκευές και έχουν ως στόχο τη μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας.

«Με τις παρεμβάσεις μας σηματοδοτούμε μια νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αναπτύσσουμε πρώτοι στη χώρα καινοτόμες δράσεις που στόχο έχουν την ασφάλεια των πολιτών. Τα τρία Βαν εξυπηρέτησης των πολιτών στη Λεωφόρο Κηφισού θα μπορούν να παρέμβουν άμεσα, όπου κριθεί αναγκαίο. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να διευκολύνουν οχήματα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί λόγω έλλειψης καυσίμου, μπαταρίας, φθοράς ελαστικού κ.λπ., ώστε να μην παρεμποδίζεται επί μακρόν η κυκλοφορία και να μην προκαλούνται συμφορήσεις ή και ατυχήματα. Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά για το συγκεκριμένο σημείο αρμοδιότητάς μας και θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία που παρουσιάζεται έντονος κυκλοφοριακός φόρτος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.