Τροχοί & TIR

TRUCK BLOCK CHECKS: Οι ημέρες ελεγχόμενης κυκλοφορίας στην Αυστρία

Από τις 10 Μαΐου ξεκινά φέτος η ελεγχόμενη κυκλοφορία φορτηγών στην Αυστρία, αμέσως μετά τα ιταλικά σύνορα στο Brennero. Μόνο τον Μάιο, λόγω αυξημένης κίνησης, θα πραγματοποιηθούν τα περισσότερα blo
Παρασκευή 19/03/2021 - 11:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τις 10 Μαΐου ξεκινά φέτος η ελεγχόμενη κυκλοφορία φορτηγών στην Αυστρία, αμέσως μετά τα ιταλικά σύνορα στο Brennero.

Μόνο τον Μάιο, λόγω αυξημένης κίνησης, θα πραγματοποιηθούν τα περισσότερα block checks φορτηγών σε δέκα διαφορετικές ημέρες, ενώ μειώνονται από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Μπαίνοντας στην Αυστρία, ένα σύστημα καμερών, σηματοδοτών και καταγραφής των οχημάτων παρακολουθεί τα εισερχόμενα φορτηγά και ταυτόχρονα έχει την εικόνα του κυκλοφοριακού φόρτου των φορτηγών που ήδη κινούνται στον αυτοκινητόδρομο του Τιρόλου και καθορίζει τον μέγιστο αριθμό των φορτηγών που θα πρέπει να διέρχονται. Αυτός ο αριθμός κυμαίνεται από 250 μέχρι 300 φορτηγά ανά ώρα.

Περισσότερα φορτηγά που θα φτάνουν στα αυστριακά σύνορα, θα πρέπει να περιμένουν, σχηματίζοντας ντάνες προτεραιότητας.

Ημερολόγιο Block Checks

Για το 2021, η ελεγχόμενη είσοδος και κυκλοφορία στην Αυστρία των φορτηγών (block checks) θα διεξάγεται τις παρακάτω ημέρες:

Μάιος: 10, 11, 12, 14, 21, 22, 25, 26, 27 και 31 Μαΐου

Ιούνιος: 1, 4

Ιούλιος: 5,12, 19, 26

Οκτώβριος: 27

Νοέμβριος: 2, 3, 10, 17, 24

Δεκέμβριος: 9, 12, 13, 14, 15

Έντονες αντιδράσεις

Τα παραπάνω block checks, που επιβάλλουν κάθε χρόνο οι αρχές του Τιρόλου, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των άλλων χωρών, κυρίως της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας, τα φορτηγά των οποίων δέχονται το μεγαλύτερο βάρος των επιπτώσεων (καθυστερήσεις, αύξηση μεταφορικού κόστους, ωράρια οδηγών κ.α.) και έχουν ζητήσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το επιχείρημα ότι παρεμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών που αποτελεί θεμελιώδη νόμο της Ε.Ε.

Από την πλευρά τους, οι αυστριακές αρχές υποστηρίζουν τους περιορισμούς που επιβάλλει το Τιρόλο και επικαλούνται θέματα ασφάλειας και περιβάλλοντος.

PreviousNext