Τροχοί & TIR

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής «Άρης Σταθάκης»

Ο Δήμος Σπάρτης τίμησε τη μνήμη του Άρη Σταθάκη, δίνοντας το όνομά του στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της περιοχής, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στη
Τρίτη 10/04/2018 - 12:12
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Δήμος Σπάρτης τίμησε τη μνήμη του Άρη Σταθάκη, δίνοντας το όνομά του στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της περιοχής, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας. Η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, μετά από σχετική πρόταση της Λέσχης Αυτοκινήτου.

Για τους νεότερους, υπενθυμίζουμε πως ο Άρης Σταθάκης αποτέλεσε πρωτοπόρο του αγώνα για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Ήταν ο πρώτος, που μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές μίλησε για την οδική ασφάλεια, τη σημασία χρήσης κράνους και ζώνης ασφαλείας, αλλά και για τους κινδύνους οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Ήταν ο πρώτος βουλευτής που παρέδωσε το βουλευτικό αυτοκίνητο και κυκλοφορούσε με το δικό του, υβριδικό. Τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 1992 «για την προσφορά του στην κοινωνία» και από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην Οδική Ασφάλεια το 2008 και ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από το 2012 ως την ημέρα του θανάτου του.

PreviousNext