Τροχοί & TIR

Πατούλης: «Ο Κηφισός μεταμορφώνεται σ΄ έναν σύγχρονο, ασφαλή δρόμο ευρωπαϊκών προδιαγραφών»

Σε τροχιά αναβάθμισης έχει ήδη μπει το οδικό δίκτυο της Αττικής, καθώς για πρώτη φορά εκτελούνται εργασίες συντήρησης μεγάλης κλίμακας, σε όλο το μήκος του οδικού άξονα, με στόχο την ενίσχυση της οδ
Δευτέρα 17/07/2023 - 12:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε τροχιά αναβάθμισης έχει ήδη μπει το οδικό δίκτυο της Αττικής, καθώς για πρώτη φορά εκτελούνται εργασίες συντήρησης μεγάλης κλίμακας, σε όλο το μήκος του οδικού άξονα, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο εκτεταμένες εργασίες γίνονται και στη Λεωφόρο Κηφισού. Πιο συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται η βελτίωση του οδοστρώματος η οποία αναμένεται να έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 50% του συνολικού μήκους του, μέχρι το τέλος του μήνα.

Επιπροσθέτως, έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και η βελτίωση του φωτισμού με led (990 νέα φωτιστικά) σε όλο το μήκος του δρόμου, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης των παλαιών στηθαίων ασφαλείας, με νέα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων, που αυξάνουν σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας σε σημεία όπου έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα.

Επιπλέον μέχρι το τέλος του μήνα θα διαθέτει νέα οριζόντια και κάθετη σήμανση. Οι νέες ευδιάκριτες διαγραμμίσεις του Κηφισού θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο και θα υλοποιηθούν βάση εγκεκριμένης  μελέτης που έχει εκπονήσει η διεύθυνση διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών. Ταυτόχρονα, θα αντικατασταθούν οι φθαρμένες πινακίδες που βρίσκονται στις γέφυρες σήμανσης για πρώτη φορά από την κατασκευή του δρόμου.

Παράλληλα, μαζί με το νέο αρχιτεκτονικό φωτισμό που έχει τοποθετηθεί στις γέφυρες, εκτελούνται εργασίες συντήρησης στους ανισόπεδους κόμβους του αυτοκινητόδρομου.

Ειδικότερα:

• Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα της Λεωφόρου Κηφισού, στο ρεύμα καθόδου στο ύψος της οδού Αχαρνών. Το οδόστρωμα ενισχύεται με ειδικό πλέγμα οπλισμού, προκειμένου να αυξηθεί η ανθεκτικότητά του στις καταπονήσεις και να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια ζωής.

• Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην υπόγεια διάβαση οχημάτων στο ύψος της συμβολής της λεωφόρου με την οδό Αθηνών, με εργασίες καθαρισμού, βαφής με αντιβανδαλιστικό υλικό, καθώς και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού.

• Η Περιφέρεια Αττικής ολοκληρώνει με επιτυχία την παρέμβασή της στη μεγαλύτερη λεωφόρο της Αττικής, προκειμένου να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που εγγυώνται άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών της, σε καθημερινή βάση.

PreviousNext