Τροχοί & TIR

Πειραγμένοι ταχογράφοι και κάρτες άλλων ατόμων

Τα αποτελέσματα στοχευμένων ελέγχων φορτηγών μόνο από το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας κατά το έτος 2021 εντυπωσιάζουν, αλλά και προβληματίζουν ταυτόχρονα. Αρκεί ν’ αναφερθεί ότι σε 77 φορτηγά αυτοκίνητ
Τετάρτη 09/02/2022 - 16:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα αποτελέσματα στοχευμένων ελέγχων φορτηγών μόνο από το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας κατά το έτος 2021 εντυπωσιάζουν, αλλά και προβληματίζουν ταυτόχρονα.

Αρκεί ν’ αναφερθεί ότι σε 77 φορτηγά αυτοκίνητα εντοπίσθηκαν μηχανισμοί επέμβασης στην ορθή καταγραφή των στοιχείων του ταχογράφου, ενώ επιπλέον σε 78 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί έκαναν χρήση ψηφιακής κάρτας άλλου ατόμου.

 

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο με σημερινή ημερομηνία (9/2/22), κατά τη διάρκεια των εμπεριστατωμένων ελέγχων διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω φορτηγά διέθεταν μηχανισμούς επέμβασης στην ορθή καταγραφή των δεδομένων του ταχογράφου αναφορικά με τη δραστηριότητά του, ενώ κατόπιν επιστάμενης μελέτης των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου διαπιστώθηκε η μη αποτύπωση σε αυτά των πραγματικών ωρών εργασίας και ανάπαυσης του οδηγού, της ταχύτητας του οχήματος και των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας βεβαιώθηκαν συνολικά 2.864 παραβάσεις σχετικά με τη μη τήρηση των διατάξεων για τις οδικές μεταφορές και τους ταχογράφους.

PreviousNext