Τροχοί & TIR

Πελέκης και 3 ακόμη εταιρείες με επιδότηση των επενδύσεών τους

Τέσσερις μεταφορικές και εταιρείες Logistics περιλαμβάνονται μεταξύ των πρόσφατων εγκρίσεων για την υπαγωγή των επενδύσεών τους στο καθεστώς ενίσχυσης.
Τετάρτη 19/06/2024 - 12:04
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Τέσσερις μεταφορικές και εταιρείες Logistics περιλαμβάνονται μεταξύ των πρόσφατων εγκρίσεων για την υπαγωγή των επενδύσεών τους στο καθεστώς ενίσχυσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων των παρακάτω επιχειρήσεων ως εξής:

1. Έγκριση επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «J.PELEKIS INTERNATIONAL TRANSPORTS S.A.», που αναφέρεται στην «Επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας υπηρεσιών μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού προς τρίτους (logistics 3PL)» και Υπηρεσίες μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού (logistics). Η επένδυση γίνεται στην περιοχή του Δήμου Ασπροπύργου (οδός Θρασυβούλου).Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος είναι ίσο με 2.739.450,70 ευρώ και η συνολική ενίσχυση ανέρχεται στα 986.202,25 ευρώ.

Εγκρίθηκε, επίσης, η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΤΣΑΚΜΑΚΗ Ι.Κ.Ε.» με δ.τ. «ΑΦΟΙ ΤΣΑΚΜΑΚΗ» που αναφέρεται στη δημιουργία μονάδας παροχής υπηρεσιών Εφοδιαστικής (ThirdPartyLogistics 3PL) με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Εφοδιαστικής προς τρίτους, με κύριες δραστηριότητες τη μεταφορά, τη διαμεταφορά και την αποθήκευση εμπορευμάτων. Η εταιρεία εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Το συνολικό ενισχυόμενο κόστος είναι ίσο με 2.479.753,00 ευρώ και η συνολική ενίσχυση του Επενδυτικού Σχεδίου ανέρχεται στα 1.388.661,68 ευρώ.

3. Ομοίως, εγκρίθηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «EVALAGRI LOGISTICS Ι Κ Ε» με δ.τ. «EVALAGRI LOGISTICS» στο καθεστώς ενίσχυσης. Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που αναφέρεται στην «Ίδρυση μονάδας αποθήκευσης logistics με ψυκτικούς θαλάμους» και Υπηρεσίες μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού (logistics), στο 44ο χλμ. Π.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου του δήμου Ανδραβίδας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το συνολικό ενισχυόμενο κόστος είναι ίσο με 2.319.377,00 ευρώ και η συνολική ενίσχυση του Επενδυτικού Σχεδίου ανέρχεται στα 1.298.851,12 ευρώ.

4. Εγκρίθηκε, τέλος, η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «RIVERMILL LOGISTICS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» με δ.τ. «RIVERMILL LOGISTICS Α.Ε.» στο καθεστώς ενίσχυσης «Μεταποίηση - Εφοδιαστική Αλυσίδα». Το επενδυτικό σχέδιο αναφέρεται στη δημιουργία νέας μονάδας παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού (logistics) προς τρίτους, στη θέση «ΧΑΜΟΜΗΛΟΣ», 10ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, της Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 3.000.000,00 ευρώ. Η συνολική ενίσχυση του Επενδυτικού Σχεδίου ανέρχεται στα 600.000,00 ευρώ.

PreviousNext