Τροχοί & TIR

Περήφανοι για τη Ελλάδα

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σε ευχαριστώ.... πόσο υπέροχοι είναι οι στίχοι του Μανώλη Ρασούλη, γεμίζοντας με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες. H χώρα μας που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού αρκετούς αιώ
Κυριακή 27/11/2022 - 08:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σε ευχαριστώ.... πόσο υπέροχοι είναι οι στίχοι του Μανώλη Ρασούλη, γεμίζοντας με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες. H χώρα μας που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού αρκετούς αιώνες πριν σε όλο τον κόσμο αποτελεί ακόμη και σήμερα πηγή έμπνευσης. Οι τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στους αρχαιολογικούς χώρους για να γνωρίσουν την πατρίδα και την ιστορία μας. Εμείς, οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τιμούμε και να δοξάζουμε τους προγόνους μας. Όπως μπορεί ο καθένας.

Στον κόσμο του φορτηγού o θαυμασμός αυτός εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους και ένας από αυτούς είναι με σχέδια και απεικονίσεις επάνω στις νταλίκες. Έχουμε κάνει διάφορες παρουσιάσεις με τέτοιο θέμα, ωστόσο αυτή τη φορά όπως θα δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες το θέαμα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Για αυτό το λόγο θα ταξιδέψουμε μέχρι το Νεοχώρι Τρικάλων για να συναντήσουμε τον Δημήτρη Βαρσάνη και το γιο του Γιάννη οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν την τελευταία τους δημιουργία.

Κινητή προβολή της Ελλάδας

«Τα φορτηγά μου ταξιδεύουν στα Βαλκάνια και σε όλη την Ευρώπη, οπότε ήθελα να κάνω κάτι πρωτότυπο και ξεχωριστό επάνω στη μία νταλίκα μου», μας λέει ο Δημήτρης Βαρσάνης και συνεχίζει. «Αγαπώ την πατρίδα μου και για αυτό επέλεξα ένα σχέδιο που θα τιμάει τους προγόνους μας και παράλληλα θα προβάλλει τη χώρα μας παντού. Αυτό που παρατηρώ καθημερινά είναι ότι έχει τρομερή απήχηση. Όπου βρεθώ εντός και εκτός Ελλάδας, γίνεται αντικείμενο θαυμασμού και λατρείας. Μικροί και μεγάλοι το φωτογραφίζουν και το βασικότερο έλκει τα βλέμματα του απλού κόσμου, ο οποίος δεν έχει σχέση με τα φορτηγά. Έχει ως θέμα ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας και δεν είναι δυνατόν να περνάει απαρατήρητο. Με το γιο μου Γιάννη αφιερώσαμε αρκετές ώρες για να καταλήξουμε στο σχέδιο αυτό. Οι αρχικές σκέψεις ήταν πολλές και τελικά επιλέξαμε το συγκεκριμένο. Στις μπροστινές πλαϊνές πλευρές του θαλάμου σχεδιάστηκε η ελληνική σημαία και εν συνεχεία η Ακρόπολη και ο Αχιλλέας από την ταινία Τροία. Εκ του αποτελέσματος θεωρώ ότι κάναμε τη σωστή επιλογή».

Η συνέχεια θα είναι λαμπρή

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το σχέδιο αυτό είναι μόνο η αρχή. Στο στόλο μας έχουμε και άλλα φορτηγά, οπότε σκεφτόμαστε και στις υπόλοιπες νταλίκες να κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Δεν έχουμε καταλήξει στο τι ακριβώς αλλά σίγουρα θα είναι επίσης κάτι μοναδικό, το οποίο θα περιστρέφεται γύρω από τη χώρα μας. Το μόνο που εύχομαι πραγματικά είναι να παρακινηθούν και άλλοι συνάδελφοί μας, ώστε να κάνουν ανάλογα σχέδια. Να ταξιδεύουν τα φορτηγά μας στις εθνικές οδούς και να τα βλέπουν οι ξένοι και να θαυμάζουν την Ελλάδα μας».

PreviousNext