Τροχοί & TIR

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Αντικατάσταση ταξί με επιβατικά 6-9 θέσεων

Δείτε τον αριθμό των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν σε κάθε έδρα.
Τρίτη 27/08/2024 - 13:05
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Pedro ml/ Pixabay
Φωτό: Pedro ml/ Pixabay

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων.

Κάθε ενδιαφερόμενο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο), που επιθυμεί να αντικαταστήσει το ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκίνητό του, το οποίο έχει έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκίνητο από (6) έως εννέα (9) θέσεις, καλείται να υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι και έξι (6) εβδομάδες από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης, στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων αντίστοιχα, για τα νησιά - έδρες των Κυκλάδων.

Το ποσοστό των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων σε κάθε έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθορίζεται βάσει του αριθμού των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων που έχουν άδεια κυκλοφορίας σε εκάστη από αυτές ήτοι:

α) Σε 100% για τις έδρες που έχουν έως και δέκα (10) άδειες κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων,

β) Σε 40% για τις έδρες που έχουν από έντεκα (11) έως και σαράντα (40) άδειες κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων,

γ) Σε 30% για τις έδρες που έχουν περισσότερες από σαράντα μία (41) άδειες κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων.

Ειδικότερα ο αριθμός των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν σε κάθε έδρα αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:

.
.
PreviousNext