Τροχοί & TIR

Peterbilt 389: Δίνει συνέχεια στην παράδοση

Για τους Αμερικάνους αυτοκινητιστές των μεγάλων αποστάσεων το πάθος για τη μάρκα Peterbilt παραμένει το ίδιο δυνατό. Και αυτό γιατί η Paccar, ο κατασκευαστής του μοντέλου, φρόντισε να δώσει συνέχεια
Κυριακή 17/04/2022 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Για τους Αμερικάνους αυτοκινητιστές των μεγάλων αποστάσεων το πάθος για τη μάρκα Peterbilt παραμένει το ίδιο δυνατό. Και αυτό γιατί η Paccar, ο κατασκευαστής του μοντέλου, φρόντισε να δώσει συνέχεια στην παράδοση των κλασικών μουράτων τρακτόρων με τη διατήρηση του παλιού στυλ, που έρχεται από τη δεκαετία του ’70 χαρίζοντας στον οδηγό ένα ξεχωριστό περιβάλλον οδήγησης και ανάπαυσης.

Η Paccar, στον όμιλο της οποίας ανήκει και η γνωστή μας DAF, πέτυχε να παντρέψει το παλιό με το σύγχρονο. Να διατηρήσει τη μεγάλων διαστάσεων καμπίνα και να τοποθετήσει κάτω από το καπό ένα σύγχρονο, οικονομικό 13λιτρο κινητήρα, τον ίδιο που φοράνε και τα νέας γενιάς DAF που παρουσιάστηκαν πρόσφατα.

Η ισχύς του είναι στους 510 ίππους και συνεργάζεται με αυτόματο σασμάν Allison ή Eaton.

Η καμπίνα κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, με εξαίρεση τον προφυλακτήρα και άλλα τμήματα που είναι από ατσάλι. Προσφέρει ένα πολυτελές εσωτερικό με εξοπλισμό και επιπλώσεις υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει μεγάλων διαστάσεων κρεβάτι, ντουλάπα ρούχων, κουζίνα, ψυγείο τροφίμων, έξτρα αποθηκευτικούς χώρους, A/C με ρυθμίσεις δίπλα από το κρεβάτι, ηχοσύστημα, μεταβαλλόμενο φωτισμό, δεύτερο κρεβάτι (προαιρετικό) κ.α.

Το αυτοκίνητο ταξινομείται στην αμερικανική κατηγορία 8 των 38 τόνων μικτού βάρους.

PreviousNext