Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία

Προσωρινά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας λόγω εργασιών εγκατάστασης δύο εναέριων γραμμών θα εφαρμοστούν στην Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσ/νίκης αποφασίστηκε: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Παρασκευή 15/04/2022 - 13:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Προσωρινά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας λόγω εργασιών εγκατάστασης δύο εναέριων γραμμών θα εφαρμοστούν στην Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσ/νίκης αποφασίστηκε:

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΘΕΣΗ 1η (Δερβένι):

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη Λ.Ε.Α. και στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού (Θεσσαλονίκης-Καβάλας), και στα δύο ρεύματα πορείας, στο ύψος συμβολής της με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Σερρών (κάτωθεν γέφυρας).

(2) Η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα πορείας της Εγνατίας οδού (Θεσσαλονίκης – Καβάλας) θα διεξάγεται από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας (μεσαία και αριστερή), ελεύθερου πλάτους 3.75 μέτρων έκαστης.

(3) Το ανώτατο όριο ταχύτητας στην Εγνατία οδό (Θεσσαλονίκης-Καβάλας), και στα δύο ρεύματα πορείας, μειώνεται σταδιακά στα εξήντα (60) χλμ./ώρα, κατά μήκος της ζώνης των εργασιών.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΘΕΣΗ 2η (Κάθετος Άξονας Εγνατίας οδού - Προμαχώνα Α-25):

(1) Να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη Λ.Ε.Α. και στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του Κάθετου Άξονα Εγνατίας οδού - Προμαχώνα (Α-25), στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη, 2.400 περίπου μέτρα πριν το ύψος της συμβολής του με τον Α/Κ Λαγκαδά.

(2) Η κυκλοφορία των οχημάτων στον Κάθετο Άξονα Εγνατίας οδού - Προμαχώνα (Α-25) στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη, θα διεξάγεται από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος του ίδιου ρεύματος πορείας (αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας) ελεύθερου πλάτους 3,75 μέτρων.

(3) Επισημαίνεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της συγκεκριμένης φάσης θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του Κάθετου Άξονα Εγνατίας οδού - Προμαχώνα (Α-25), και στα δύο ρεύματα πορείας (εξυπηρετεί υποτυπώδη κυκλοφορία στις διάφορες γεωργικές εκμεταλλεύσεις) στο ύψος της ζώνης των εργασιών.

(4) Το ανώτατο όριο ταχύτητας στον Κάθετο Άξονα Εγνατίας οδού - Προμαχώνα (Α-25) στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη, μειώνεται σταδιακά στα εξήντα (60) χλμ./ώρα, κατά μήκος της ζώνης των εργασιών.

Αποφασίστηκε, επίσης, να μην εκτελεστούν ταυτόχρονα οι εργασίες στα ανωτέρω σημεία. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κάθε σημείο να εκτελεστούν ημέρα Κυριακή και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

PreviousNext