Τροχοί & TIR

ΠΝΟ, Συνδικάτο Οδηγών και ΟΑΣΑ συμμετέχουν στην αυριανή απεργία. Ακολουθούν απεργίες αυτοκινητιστών

Δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία. Μεταξύ αυτών, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) στην οποία μετέχουν πληρώ
Τρίτη 05/04/2022 - 16:10
Κοινοποίηση στα Social Media

Δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Μεταξύ αυτών, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) στην οποία μετέχουν πληρώματα όλων των κατηγοριών πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης 6-4-2022 και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Συμμετέχει, επίσης, στην απεργία το Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκίνητων Ελλάδας (Σ.Ε.Ο.Φ.Α.Ε.). Η διοίκηση του Συνδικάτου ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και των Εργατικών Κέντρων και «καλεί τους συναδέλφους στην χερσαία εμπορευματική μεταφορά να συμμετάσχουν στην απεργία και την κινητοποίηση του ΣΕΟΦΑΕ. Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00».

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία που θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για κινητοποιήσεις στα υπόλοιπα μέσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την Παρασκευή 8 Απριλίου έχει προγραμματίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία ο Σύνδεσμος Ελληνικών Πετρελαιοειδών (ΣΕΜΕΠΠΕ) λόγω "της απαράδεκτης κατάστασης σε βάρος του Κλάδου, εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να αναπροσαρμοστούν τα κόμιστρα ανάλογα με την αύξηση των καυσίμων".

Επίσης, για την άλλη Τετάρτη 13 Απριλίου έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις οι Ομοσπονδίες των ΦΔΧ.

PreviousNext