Τροχοί & TIR

Ποια εξεταστικά κέντρα έχουν μέχρι στιγμής κάμερες για υποψήφιους οδηγούς

Με νεότερη εγκύκλιο, το υπουργείο δίνει νέα προθεσμία μέχρι 31 Ιανουαρίου 2024 για τον εξοπλισμό των εξεταστικών κέντρων.
Παρασκευή 01/12/2023 - 09:42
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Περιφέρεια Αττικής
Φωτό: Περιφέρεια Αττικής

Αρκετά είναι τα εξεταστικά κέντρα υποψήφιων οδηγών στα οποία δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες και ανιχνευτές (ηλεκτρονικών συσκευών) παρά τις επανειλημμένες παρατάσεις που έχουν δοθεί από το υπ. Μεταφορών. 

Ως εκ τούτου, με νεότερη εγκύκλιο, το υπουργείο δίνει νέα προθεσμία μέχρι 31 Ιανουαρίου 2024 για τον εξοπλισμό των εξεταστικών κέντρων και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι «με τη λήξη της ανωτέρω νέας προθεσμίας, αναστέλλεται αυτοδίκαια η διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων σε Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) στην οποία δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός στο σύνολο των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών της, έως την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών».

Φωτό: Περιφέρεια Αττικής
Φωτό: Περιφέρεια Αττικής

Εξεταστικά κέντρα

Στις παρακάτω Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) τα εξεταστικά κέντρα έχουν ως εξής:

- Οι Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις οποίες η διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων διενεργείται με τη χρήση του εξοπλισμού στο σύνολο των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. τους.

- Οι Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες και από την 1η Δεκεμβρίου 2023 η διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων θα διενεργείται με τη χρήση του εξοπλισμού στο σύνολο των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. τους.

- Οι Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στις οποίες η διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων διενεργείται με τη χρήση του εξοπλισμού στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών τους.

- Οι Π.Ε. Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες και από την 1η Δεκεμβρίου 2023 η διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων θα διενεργείται με τη χρήση του εξοπλισμού στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών τους.

Επισημαίνεται ότι σε Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) στην οποία επιτυγχάνεται ετοιμότητα πριν την 31η Ιανουαρίου 2024 στο σύνολο των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών της, από την ημερομηνία θέσης σε ετοιμότητα και έκτοτε οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται με τη χρήση του εξοπλισμού, με ενημέρωση προς τούτο από την οικεία Περιφέρεια της Διεύθυνσης Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας.

Και η σχετική εγκύκλιος καταλήγει καλώντας τους λοιπούς Περιφερειάρχες «να μεριμνήσουν προκειμένου να επιτευχθεί ετοιμότητα στο σύνολο των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. της Περιφέρειάς τους αυστηρώς εντός της νέας προθεσμίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για σημαντικό βήμα στο γενικότερο πλαίσιο αναμόρφωσης και βελτίωσης του συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης, με βασικό γνώμονα την ενίσχυση της διαφάνειας και του αδιαβλήτου των διαδικασιών».

PreviousNext