Τροχοί & TIR

Ποιες είναι οι εβδομάδες ελέγχων Φορτηγών και Λεωφορείων

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη από τις τέσσερις εβδομάδες ελέγχων φορτηγών και λεωφορείων στο δίκτυο αυτοκινητόδρομων της Ευρώπης για το έτος 2021. Η εβδομάδα ελέγχων ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου και λήγει
Πέμπτη 11/02/2021 - 16:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη από τις τέσσερις εβδομάδες ελέγχων φορτηγών και λεωφορείων στο δίκτυο αυτοκινητόδρομων της Ευρώπης για το έτος 2021. Η εβδομάδα ελέγχων ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου και λήγει στις 14, την προσεχή Κυριακή.

Η δεύτερη εβδομάδα θα ξεκινήσει στις 10 Μαΐου και θα τελειώσει στις 16 Μαΐου.

Θα ακολουθήσει η τρίτη εβδομάδα από 19 μέχρι 25 Ιουλίου και η τέταρτη εβδομάδα από 11 έως 17 Οκτωβρίου 2021.

Στη διάρκεια αυτών των εβδομάδων, οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από το ευρωπαϊκό δίκτυο αστυνόμευσης αυτοκινητόδρομων -European Road Policing Network, πιο γνωστό ως Roadpol και η στόχευση θα αφορά κυρίως στις ώρες οδήγησης/ ανάπαυσης, στις υπερβάσεις φορτίων μικτού και κατ’ άξονα, στον έλεγχο αλκοόλ, στα έγγραφα μεταφοράς και στην τεχνική κατάσταση του οχήματος.

Η ίδια αστυνομία θα πραγματοποιήσει στοχευμένους, επίσης, ελέγχους για όλα τα οχήματα ως εξής:

Έλεγχοι για ζώνες ασφαλείας την εβδομάδα 8-14 Μαρτίου, έλεγχος για υπέρβαση ταχύτητας την εβδομάδα 19-25 Απριλίου, έλεγχοι για αλκοόλ και ναρκωτικά από 16 μέχρι 22 Ιουνίου. Και πάλι έλεγχοι υπέρβασης ταχύτητας 9-15 Αυγούστου. Έλεγχοι γενικότεροι για την ασφάλεια και ενημέρωση οδηγών την εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου και, τέλος, 6-12 Δεκεμβρίου οι έλεγχοι θα αφορούν και πάλι αλκοόλ και ναρκωτικά.

Παρά την πανδημία, οι παραπάνω έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν τηρουμένων των μέτρων που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο της κάθε χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο Henk Jansen που εκπροσωπεί το Roadpol στην Ολλανδία, όταν θα διαπιστώνεται σοβαρή παράβαση, το φορτηγό ή το λεωφορείο δεν θα συνεχίζει την πορεία του.

Στο συμβούλιο του Roadpol μετέχουν 28 χώρες. Μόνη απούσα η Ελλάδα!

PreviousNext