Πώς επηρεάζονται Μεταφορές και Logistics Δυτικής Αττικής

Παρ, 18/12/2020 - 11:49

Τα αυστηρότερα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου έρχονται να επηρεάσουν τη λειτουργία των δεκάδων μεταφορικών επιχειρήσεων και εταιρειών Logistics που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εργοδότες, αν και δεν είναι υποχρεωμένοι, συστήνεται για λόγους πρόληψης και για το καλό όλων των εργαζομένων να προβαίνουν σε περιοδικούς ελέγχους προσωπικού με ίδια μέσα, ακολουθώντας το μοντέλο 0-5-10, δηλαδή ο έλεγχος την 1η, την 5η και την 10η μέρα.

Τονίζεται πως όσο διαρκεί το Lockdown, επεκτείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00- 05:00 (6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί), εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Αυτό σημαίνει ότι οι μη εργαζόμενοι στην επιχείρηση, όπως είναι οι εξωτερικοί συνεργάτες, προμηθευτές και μεταφορείς, δεν θα μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή και τις επιχειρήσεις μετά τις 6 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, από σήμερα το πρωί, ο Ασπρόπυργος πλημμύρισε από αστυνομικούς και υπηρεσιακούς υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, του Δήμου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό αφενός την αστυνόμευση των μέτρων και αφετέρου την ενημέρωση του κοινού για την ανάγκη συμμόρφωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, τα μέτρα ισχύουν για επτά ημέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθεί είτε η συνέχιση είτε η άρση τους. Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής για αυστηρή, «χωρίς εκπτώσεις, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς προφάσεις τήρηση των μέτρων», ενώ κάλεσε άπαντες, και κυρίως τους κατοίκους των περιοχών αυτών, «να είναι τις επόμενες ημέρες ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα».