Τροχοί & TIR

Πώς θα είναι το νέο VW Amarok

Για το τέλος του 2022 η VW έχει προγραμματίσει το λανσάρισμα του νέου Amarok για το οποίο προαναγγέλλει αυξημένες δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου, πλήρη σειρά συστημάτων ασφάλειας, υποβοήθησης τη
Τρίτη 26/04/2022 - 13:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Για το τέλος του 2022 η VW έχει προγραμματίσει το λανσάρισμα του νέου Amarok για το οποίο προαναγγέλλει αυξημένες δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου, πλήρη σειρά συστημάτων ασφάλειας, υποβοήθησης της οδήγησης, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας.

Το νέο Amarok θα είναι στα 5.350 χιλ. μήκος, δηλαδή μακρύτερο κατά 100 χιλ. από το προηγούμενο, δίνοντας μεγαλύτερο χώρο στην καμπίνα. Καθώς αυξήθηκε και το μήκος του μεταξονίου κατά 175 χιλ. φτάνοντας τα 3.270 χιλ. περιορίστηκε το μήκος των προβόλων, στοιχείο θετικό για την εκτός δρόμου κίνηση του οχήματος.

Το ωφέλιμο βάρος ανεβαίνει στα 1.200 κιλά και το συνολικό βάρος έλξης μπορεί να φτάσει τα 3,500 κιλά υπό ορισμένες τεχνικές προϋποθέσεις.

Αρκετές θα είναι και οι επιλογές για τη γραμμή κίνησης. Η VW αναφέρει κινητήρες 4 και 6 κυλίνδρων, ένας θα είναι βενζίνης και μέχρι τέσσερις θα είναι πετρελαίου με τη χωρητικότητά τους να ξεκινάει από τα 2 λίτρα και να φτάνει στα τρία. Χειροκίνητα ή αυτόματα θα είναι και τα προς επιλογή κιβώτια με την κίνηση να είναι είτε μπροστά, είτε πίσω, είτε 4x4.

Πλήθος βελτιώσεων έρχονται και στο εσωτερικό της καμπίνας με αυξημένες διαστάσεις μεταξύ των καθισμάτων, πλουσιότερο εξοπλισμό και πιο ποιοτικές επενδύσεις.

Τέλος, στον χώρο της καρότσας, ο κατασκευαστής έχει μεριμνήσει, ώστε το πλάτος μεταξύ των θόλων των τροχών να επιτρέπει τη φόρτωση μιας ευρωπαλέτας.

PreviousNext