Τροχοί & TIR

Πότε αίρεται αυτοδίκαια η παρακράτηση οχήματος

Με νέα νομοθετική ρύθμιση ορίζεται ότι: 1. Σε περίπτωση μεταβίβασης οχήματος των κατηγοριών Μ1, Μ2, Μ3, Ν1 και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης, των οποίων η κυριότητα παρακρατείται από τον πωλητή, η π
Παρασκευή 05/03/2021 - 16:30
Κοινοποίηση στα Social Media

Με νέα νομοθετική ρύθμιση ορίζεται ότι:

1. Σε περίπτωση μεταβίβασης οχήματος των κατηγοριών Μ1, Μ2, Μ3, Ν1 και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης, των οποίων η κυριότητα παρακρατείται από τον πωλητή, η παρακράτηση κυριότητας αίρεται αυτοδίκαια μετά την παρέλευση επτά (7) ετών από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας, στην οποία αυτή έχει καταγραφεί. Η ρύθμιση ισχύει και για τα αυτοκίνητα οχήματα των ανωτέρω κατηγοριών και τις μοτοσυκλέτες ιδιωτικής χρήσης που ήδη κυκλοφορούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος (πρόκειται για νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών που θα πάρει ΦΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα).

2. Η παρακράτηση κυριότητας δεν αίρεται και εξακολουθεί να ισχύει σε περίπτωση που ο παρακρατήσας την κυριότητα αποδεικνύει εγγράφως με αίτησή του προς την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, την ύπαρξη εκκρεμούς διαδικασίας ενώπιον των δικαστικών αρχών σχετικά με την κυριότητα του οχήματος, η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικού διαστήματος δύο (2) μηνών προ της αυτοδίκαιης άρσης της παρακράτησης κυριότητας, σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο.

Σημείωση: Κατηγορία Μ1, Μ2, Μ3 είναι τα λεωφορεία από 9 και πάνω θέσεις, ενώ η κατηγορία Ν1 είναι τα ελαφρά φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους.

PreviousNext