Τροχοί & TIR

Το προβάδισμα στην ανάπτυξη δίνει η αυτοκινητοβιομηχανία

Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, και ιδιαίτερα της αυτοκινητοβιομηχανίας, προβλέπουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι γερμανικές βιομηχανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του αρμοδί
Τετάρτη 05/05/2021 - 10:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, και ιδιαίτερα της αυτοκινητοβιομηχανίας, προβλέπουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι γερμανικές βιομηχανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του αρμοδίου Τμήματος Ερευνών και Μελετών του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών.

Αναλυτικότερα, η έρευνα έδειξε ότι οι τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ηλεκτρικής βιομηχανίας προβλέπουν σημαντικές αυξήσεις, τόσο στην παραγωγή τους όσο και στις πωλήσεις τους. Για την αυτοκινητοβιομηχανία και τους προμηθευτές της, ο σχετικός δείκτης παρουσιάζει συνεχή άνοδο και από 36 μονάδες τον περασμένο Φεβρουάριο έφθασε στις 46 μονάδες τον Μάρτιο. Για την ηλεκτρική βιομηχανία ο αντίστοιχος δείκτης παρουσιάζει, επίσης, σημαντική άνοδο και από 32 μονάδες τον Φεβρουάριο έφθασε στις 44 μονάδες τον Μάρτιο.

Ακολουθεί η βιομηχανία παραγωγής μηχανημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού που καταγράφει σημαντική αύξηση στην παραγωγή φθάνοντας έως και τις 38 μονάδες. Στην βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλων και ορυκτών μεταλλευμάτων η αύξηση που καταγράφεται είναι από τις 20 μονάδες τον Φεβρουάριο στις 36 μονάδες τον Μάρτιο.

Πηγή: Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο

PreviousNext