Τροχοί & TIR

Πρόεδρος της IRF ο κ. Βασίλης Χαλκιάς

Πρόεδρο της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF - International Road Federation) εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασίλη Χαλκιά η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου
Παρασκευή 07/06/2019 - 15:10
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο κ. Βασίλης Χαλκιάς (αριστερά) και ο κ. Kiran K. Kapila.
Ο κ. Βασίλης Χαλκιάς (αριστερά) και ο κ. Kiran K. Kapila.

Πρόεδρο της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF - International Road Federation) εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασίλη Χαλκιά η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου της ASECAP (Ένωση Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοδρόμων), το οποίο έλαβε χώρα πρόσφατα στο Costa Navarino της Μεσσηνίας.

«Η οδική ασφάλεια είναι ύψιστης σημασίας για όλους μας και θα συνεχίσει να είναι. Πρέπει, όμως, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνει πίσω η περιβαλλοντική αειφορία και ότι παραμένουμε δεκτικοί σε νέες ιδέες, τεχνολογίες και χρηματοδοτικά προγράμματα. Η IRF είναι και θα είναι ακόμα περισσότερο ο τόπος όπου συνδέουμε ανθρώπους και ιδέες, βρίσκοντας από κοινού λύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Χαλκιάς, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Kiran K. Kapila, που ολοκλήρωσε την τρίτη και τελευταία θητεία του ως πρόεδρος της ομοσπονδίας, στην οποία πλέον θα κατέχει τη θέση του επίτιμου προέδρου.

Ο κ. Βασίλης Χαλκιάς, ο οποίος διαθέτει εμπειρία 38 ετών στις μεταφορές και τις οδικές υποδομές, θα αποτελέσει πρόεδρο της IRF για τα επόμενα τρία χρόνια και θα συνεπικουρείται από δύο αντιπρόεδρους, τον κ. Anouar Benazzouz (Γενικός Διευθυντής των Μαροκινών Αυτοκινητόδρομων - ADM) και τον κ. Liu Wenjie (Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος των Κινέζικων Αυτοκινητόδρομων και Μεταφορών – CHTS).

Σημειώνεται πως στα 71 χρόνια ζωής της IRF, είναι η πρώτη φορά που κάποιος Έλληνας αναλαμβάνει την προεδρία της. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χαλκιάς κατέχει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στις «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», της εταιρείας διαχείρισης της λειτουργίας της Αττικής Οδού. Είναι, επίσης, ο απερχόμενος πρόεδρος του φορέα «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια», ο οποίος είναι γνωστός με τον διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» (Hellenic Association of Toll Road Network). Πέρυσι εξελέγη πρόεδρος και της ASECAP

PreviousNext