Τροχοί & TIR

Η Ελλάδα στην Προεδρία της Ένωσης των Αυτοκινητοδρόμων της Ευρώπης

Για πρώτη φορά στην 45ετή ιστορία της Ένωσης των Αυτοκινητοδρόμων της Ευρώπης, γνωστή με την ονομασία “ASECAP”, εκλέχθηκε στη θέση του Προέδρου ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς. Την Ελλάδα στην ASECAP, που έχ
Σάββατο 07/07/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Για πρώτη φορά στην 45ετή ιστορία της Ένωσης των Αυτοκινητοδρόμων της Ευρώπης, γνωστή με την ονομασία “ASECAP”, εκλέχθηκε στη θέση του Προέδρου ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς.

Την Ελλάδα στην ASECAP, που έχει έδρα τις Βρυξέλλες, εκπροσωπεί σήμερα μετά τη λήξη της δραστηριότητας του ΤΕΟ η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια” γνωστή ως “HELLASTRON” (HELLENIC ASSOCIATION of TOLL ROAD NETWORK), η οποία ιδρύθηκε το 2014 και μέλη της οποίας είναι όλοι οι Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι (Αττική Οδός, Γέφυρα, Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός και Κεντρική Οδός). Η HELLASTRON συμμετέχει επίσης στη Διεθνή Ένωση Αυτοκινητοδρόμων γνωστή ως “IBTTA” (International Bridge, Tunnel and Turnpike Association) η οποία εδρεύει στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ με μέλη από 26 χώρες σε 6 ηπείρους με τον κ. Χαλκιά να είναι μέλος του ΔΣ της.

Ο κ. Χαλκιάς είναι Πρόεδρος της HELLASTRON και Διευθύνων Σύμβουλος της “ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ”, εταιρείας λειτουργίας της Αττικής Οδού, πρώτης εταιρείας λειτουργίας αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα. Η HELLASTRON εκπροσωπεί όλους τους σύγχρονους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους και υποδομές με διόδια, που με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων έχουν σχηματίσει και λειτουργούν ένα σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο 2.133 χιλιομέτρων προσφέροντας άνετη και γρήγορη πρόσβαση σε κάθε σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας, διευκολύνοντας την οικονομική ανάπτυξη και απασχολώντας σε μόνιμες θέσεις εργασίας 4.000 εργαζόμενους που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, 365 μέρες τον χρόνο και συντηρούν σε υψηλό επίπεδο τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες χρήστες.

PreviousNext