Προκλήσεις για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Τετ, 13/04/2022 - 12:37

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, καθώς και στο πώς οι προκλήσεις της πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία αποτελούν έναυσμα για την καλύτερη οργάνωση των εταιρειών ανέπτυξε ο κ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL), η οποία έλαβε μέρος στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην επιτακτική υιοθέτηση δράσεων αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς οι εταιρείες εστιάζουν σε νέες τεχνολογίες και συστήματα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί, η στροφή των εταιρειών προς το ηλεκτρονικό εμπόριο, η οποία προκαλεί σειρά εξελίξεων που αφορούν τη δημιουργία νέων κέντρων αστικής διανομής αλλά και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών εταιρειών οι οποίες, με τα κατάλληλα κίνητρα, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τον παλαιωμένο στόλο που διαθέτουν με περιβαλλοντικά κριτήρια και να υποστηρίξουν με τον βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες διανομής που διαμορφώνονται.

Ο κ. Ζεϊμπέκης ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και τόνισε τις μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης που φαίνεται ότι θα παρουσιάσει ο κλάδος των Logistics μέσα στα επόμενα χρόνια, συνεισφέροντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στο ελληνικό ΑΕΠ.