Τροχοί & TIR

Πρόωρες εκλογές στην Ο.Φ.Α.Ε.

Σε πρόωρες εκλογές σύρεται η Ο.Φ.Α.Ε. λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Οι εκλογές ανακοινώθηκαν για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου αντί του Ιουνίου που θα έληγε κανονικά
Δευτέρα 30/01/2023 - 16:45
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Ο.Φ.Α.Ε.
Φωτό: Ο.Φ.Α.Ε.

Σε πρόωρες εκλογές σύρεται η Ο.Φ.Α.Ε. λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Οι εκλογές ανακοινώθηκαν για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου αντί του Ιουνίου που θα έληγε κανονικά η θητεία της σημερινής διοίκησης.

Σοβαρότατες δικαστικές υποθέσεις εκκρεμούν τόσο ποινικές όσο και αστικές και έχουν να κάνουν με την άσκηση δίωξης σε βάρος της Διοίκησης 2008-2013, μέλη της οποίας περιλαμβάνονται και στο σημερινό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα, το υπ. Οικονομικών απαιτεί εγγυητική για τα TIR ύψους 240.000 ευρώ με σκοπό τον Ιούνιο να επανεξετάσει το θέμα αυτό, του ύψους δηλαδή της εγγύησης και της χρονικής της διάρκειας.

Ακόμα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου συζητείται στο Εφετείο η ένσταση της Ο.Φ.Α.Ε. κατά της προσωρινής διοίκησης. Η έκβαση αυτής της υπόθεσης θεωρείται κρίσιμη, γιατί η διατήρηση της προσωρινής διοίκησης σχετίζεται άμεσα με το αίτημά της να επιστραφούν στο ταμείο της Ο.Φ.Α.Ε. τα χρήματα τα οποία φέρονται κατά το κατηγορητήριο να έχουν οικειοποιηθεί ορισμένα μέλη της.

Πάντως, μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο τι ακριβώς θέλει να προλάβει η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας εξαγγέλλοντας πρόωρες εκλογές.

PreviousNext