Τροχοί & TIR

Προς μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων, αν γίνουν δεκτοί Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές

Μέχρι στιγμής 40 χώρες έχουν εκφραστεί κατά της συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι το 2024, σύμφωνα με δηλώσεις του Πολωνού υπουργού Αθλητισμού και Τουρισμού, Kamil
Παρασκευή 03/02/2023 - 12:47
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: IOC
Φωτό: IOC

Μέχρι στιγμής 40 χώρες έχουν εκφραστεί κατά της συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι το 2024, σύμφωνα με δηλώσεις του Πολωνού υπουργού Αθλητισμού και Τουρισμού, Kamil Bortniczuk στο BBC.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι Πολωνία, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία προειδοποίησαν από κοινού τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι συντάσσονται με το αίτημα της Ουκρανίας για μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων, εφόσον γίνουν δεκτοί Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές.

Ο Πολωνός υπουργός τόνισε ότι δεν γίνεται δεκτή από τις παραπάνω χώρες η θέση της Ολυμπιακής Επιτροπής ότι με το μποϊκοτάζ τιμωρούνται οι αθλητές και όχι οι χώρες. Στη συνέχεια, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το μποϊκοτάζ θα γενικευτεί με τη συμμετοχή σε αυτό τουλάχιστον 40 χωρών, περιλαμβανομένων των Η.Π.Α., του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου, και αυτό θα επιβεβαιωθεί κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων τους στις 10 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, από την πλευρά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προτάθηκε η εναλλακτική λύση της συμμετοχής των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών κάτω από μια ουδέτερη σημαία, πρόταση η οποία, επίσης, απορρίφθηκε από την Πολωνία και τις άλλες χώρες της Βαλτικής.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενισχύουν την τουριστική αγορά της διοργανώτριας χώρας και συμβάλλει στην αύξηση του μεταφορικού έργου των οδικών και αεροπορικών μέσων της κάθε χώρας που συμμετέχει σε αυτούς.

PreviousNext