Τροχοί & TIR

Προσοχή: Όχημα κινείται στο αντίθετο ρεύμα

Όχημα κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας: Την ειδοποίηση αυτή θα λαμβάνουν οι υπεύθυνοι διαχείρισης και ελέγχου της κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού κάθε φορά που ένα όχημα, επιβατικό, βαν ή φορτη
Κυριακή 12/11/2023 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Όχημα κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας: Την ειδοποίηση αυτή θα λαμβάνουν οι υπεύθυνοι διαχείρισης και ελέγχου της κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού κάθε φορά που ένα όχημα, επιβατικό, βαν ή φορτηγό κινείται στο αντίθετο ρεύμα θέτοντας σε κίνδυνο τα αυτοκίνητα και τους επιβαίνοντες που κινούνται κανονικά.

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις των Αστυνομικών αρχών, των Διευθύνσεων Συνοριοφυλακής Έβρου, των Τελωνείων και των υπευθύνων της Εγνατίας οδού με αντικείμενο την αντιμετώπιση των κινδύνων κατά την καταδίωξη των διακινητών, αποφασίστηκε μεταξύ των άλλων και η προμήθεια ενός προηγμένου συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας, το οποίο θα παρακολουθεί την κίνηση στην Εγνατία Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο της Κομοτηνής μέχρι τους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πρόκειται για το σύστημα CTMaaS, το οποίο έχει αναπτυχθεί για την υποστήριξη των υπευθύνων κυκλοφορίας των αυτοκινητόδρομων παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο την εικόνα και την κατάσταση που επικρατεί. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού κάθε οχήματος που θα κινείται στο αντίθετο ρεύμα ειδοποιώντας ταυτόχρονα τους υπευθύνους.

Πέρα όμως από τα αντιθέτως κινούμενα οχήματα, το σύστημα θα εντοπίζει και αυτοκίνητα σταθμευμένα ή κινούμενα με υπερβολική ταχύτητα, θα «βλέπει» τυχόν ατυχήματα κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι τα σοβαρότερα ατυχήματα στην Εγνατία σημειώθηκαν με την εμπλοκή οχημάτων τα οποία διακινούσαν παράνομους μετανάστες.

Τα οχήματα αυτά συνήθως δεν υπακούν στα σήματα και στις υποδείξεις των αστυνομικών και, αντίθετα, προσπαθούν να διαφύγουν αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα η οποία συχνά καταλήγει σε σύγκρουση.

Το πιο τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 15/4/23 στην Εγνατία, όπου αυτοκίνητο κινείτο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας για 7 χιλιόμετρα και αφού εμβόλισε περιπολικό της αστυνομίας, συγκρούστηκε με άλλο όχημα που κινείτο κανονικά. Αποτέλεσμα: 6 νεκροί.

PreviousNext