Τροχοί & TIR

Προσωρινή άρση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο κατά τη θερινή περίοδο, ζητά η ΟΦΑΕ

Στόχος του αιτήματος είναι η ασφάλεια των επαγγελματιών οδηγών και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
Δευτέρα 22/07/2024 - 12:36
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Η ΟΦΑΕ έχει υποβάλει ένα έκτακτο αίτημα για την προσωρινή άρση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας κατά τη θερινή περίοδο, όπως αυτά ορίζονται στην υπ’ αριθμόν Δ30/Δ5α/75798 κ.υ.α. (ΦΕΚ 1666/Β/13.03.24), και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 1, παρ. Β9, Β10, Β11 και Β12 που αφορούν τη θερινή περίοδο.

Στόχος του αιτήματος είναι η ασφάλεια των επαγγελματιών οδηγών και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, κάτω από τις συνθήκες καύσωνα. Οι ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα μας, κάνουν την παρατεταμένη παραμονή εντός τους οχήματος ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ η κινητικότητα των επαγγελματιών σε εξωτερικούς χώρους κρίνεται επικίνδυνη για την υγεία τους. Είναι αυτονόητο πως η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των οδηγών έχει θετικό αντίκτυπο και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν το αίσθημα κόπωσης.

«Παρακαλούμε πολύ όπως λάβετε υπόψη σας το έκτακτο αίτημα της ΟΦΑΕ για προσωρινή άρση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων όσο επικρατούν οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στην χώρα, με στόχο τη βελτίωση συνθηκών εργασίας των οδηγών, την ασφάλειά τους αλλά και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε μια περίοδο αυξημένης κινητικότητας στο εθνικό οδικό δίκτυο», αναφέρει το αίτημα της ΟΦΑΕ.

Πηγή: ΟΦΑΕ

PreviousNext