Τροχοί & TIR

Προσωρινή διοίκηση στην Ο.Φ.Α.Ε. για τη δίκη της 19ης Ιουνίου

Με απόφαση του Πρωτοδικείου της 16/05/23 διορίζεται προσωρινή διοίκηση στην Ο.Φ.Α.Ε. αποτελούμενη από τους: 1) Μπαλαλώτη Θεόδωρο του Τιμολέοντος, 2) Πασπάτη Γεώργιο του Νικολάου, 3) Πουλικίδη Αλέξα
Τετάρτη 17/05/2023 - 13:16
Κοινοποίηση στα Social Media
δικαστηριο

Με απόφαση του Πρωτοδικείου της 16/05/23 διορίζεται προσωρινή διοίκηση στην Ο.Φ.Α.Ε. αποτελούμενη από τους: 

1) Μπαλαλώτη Θεόδωρο του Τιμολέοντος, 2) Πασπάτη Γεώργιο του Νικολάου, 3) Πουλικίδη Αλέξανδρο του Κωνσταντίνου, 4) Γαβρίλο Δημήτριο του Γεωργίου, 5) Ουκουτζιόγλου Κωνσταντίνο του Λαζάρου, 6) Κατρακίλη Κλήμη του Ιερεμία, 7) Μπάμπα Λάμπρο του Βασιλείου, 8) Δαυίδη Φώτιο του Δημητρίου και 9) Διαμαντόπουλο Κωνσταντίνο του Διαμαντή, ως τακτικά μέλη και τους 1) Κατσίφη Βρασίδα του Ιωάννη, 2) Ζουμπανιώτη Δημήτριο του Ιωάννη, 3) Πατσιογεώργο Αντώνιο του Κωνσταντίνου, 4) Πατσίδη Χριστόδουλο του Κυριάκου, 5) Παπαγεωργίου Γρηγόριο του Δημητρίου, 6) Σεϊταρίδη Αναστάσιο του Ιωάννη και 7) Χατζηγιαννίδη Χαράλαμπο του Κωνσταντίνου ως αναπληρωματικά μέλη, προκειμένου να λάβει απόφαση, ώστε: α) να παρασταθεί η Ο.Φ.Α.Ε. ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κατά τη δικάσιμο της 19.06.2023 διορίζοντας πληρεξούσιο δικηγόρο προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος των επτά μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας κατά την περίοδο 2008-2013.

Επίσης, με την ίδια απόφαση καλείται να καταθέσει η Ο.Φ.Α.Ε. ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έως και 29.05.2023 προτάσεις και σχετικά, καθώς και προσθήκη-αντίκρουση επί της από 27.01.2023 (Γ.Α.Κ. 10498/2023 Ε.Α.Κ. 233/2023) αγωγής αποζημίωσης κατά επτά μελών της Ομοσπονδίας.

Απόρριψη έφεσης της Ο.Φ.Α.Ε.

Νωρίτερα, στις 05/05/23 με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, απορρίφθηκε η έφεση που είχε υποβάλλει η διοίκηση της Ο.Φ.Α.Ε. κατά του διορισμού της προσωρινής διοίκησης με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πασπάτη.

Το δικαστήριο εξέτασε ένα προς ένα τους λόγους και τα επιχειρήματα που προέβαλε η διοίκηση της Ο.Φ.Α.Ε. στην έφεσή της, τα οποία όμως αντίστοιχα ένα προς ένα απορρίφθηκαν στο σύνολο, καθώς οι δικαστές αποφάσισαν ότι σωστά κρίθηκε αναγκαία η τοποθέτηση της προσωρινής διοίκησης το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η υπό τον κ. Πασπάτη προσωρινή διοίκηση έχει μέχρι τώρα δύο αρμοδιότητες:

1. Τη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας κατά των μελών της Ο.Φ.Α.Ε. την περίοδο 2008-2013 (εκείνων που αναφέρονται στο σχετικό κατηγορητήριο) και για 

2. Την κατάθεση των αγωγών.

Ωστόσο, ενόψει της δίκης της 19ης Ιουνίου 2023 στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, κατατέθηκε αίτημα των τριών σωματείων για τον διορισμό και νέας προσωρινής διοίκησης στην Ο.Φ.Α.Ε. με σκοπό την παράσταση εκπροσώπων της στο Κακουργιοδικείο για την υποστήριξη των συμφερόντων της Ομοσπονδίας. Το αίτημα έγινε δεκτό με την έκδοση της παραπάνω απόφασης (της 16/05/23).

Σημειώνεται ότι το αίτημα για προσωρινή διοίκηση έχει κατατεθεί από τα τρία Σωματεία Αυτοκινητιστών και ότι η ύπαρξη αυτής της προσωρινής διοίκησης δεν υποκαθιστά την εκλεγμένη διοίκηση της Ο.Φ.Α.Ε., η οποία συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της.

PreviousNext