Τροχοί & TIR

Προσωρινό μέτρο: Πιστοποιητικό ταξινόμησης αντί άδειας κυκλοφορίας

Δεδομένου του σοβαρού τεχνικού προβλήματος του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο οποίο καταχωρούνται από τις Υπηρεσίες Μεταφορώ
Δευτέρα 17/08/2020 - 12:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Δεδομένου του σοβαρού τεχνικού προβλήματος του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο οποίο καταχωρούνται από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών τα απαραίτητα στοιχεία οχήματος και κατόχου για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας ανακοινώθηκε ότι για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα από 13/8 μέχρι 13/9/20, επιτρέπεται η κυκλοφορία εντός της Ελληνικής Επικράτειας Μοτοσικλετών, Επιβατικών οχημάτων και Φορτηγών με ΜΑΜΦΟ έως 3,5 τόνους χωρίς την έκδοση άδειας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, κατόπιν έκδοσης του «Πιστοποιητικού Ταξινόμησης Οχημάτων», διακίνησης και εισαγωγής σε αυτό των απαραίτητων καταχωρήσεων, η αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας παραδίδει στον κύριο του οχήματος φωτοαντίγραφο του αντίτυπου Α του Πιστοποιητικού κάθε μία σελίδα του οποίου θα φέρει σφραγίδα της Υπηρεσίας, ονοματεπώνυμο και υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου και θα αναγράφονται: i. o αριθμός των χορηγούμενων πινακίδων κυκλοφορίας, ii. ονοματεπώνυμο και όνομα πατρός ή επωνυμία και Α.Φ.Μ. του κυρίου του οχήματος καθώς και iii. κάθε άλλη αναγκαία παρατήρηση ή δέσμευση, όπως προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία, λ.χ. παρακράτηση κυριότητας, έδρα Ε.Δ.Χ. οχήματος, αμεταβίβαστο κλπ. Εν προκειμένω, εισπράττεται το τέλος άδειας κυκλοφορίας, όπως ισχύει.

Για τον λόγο αυτό, τα οχήματα που κυκλοφορούν με το αντίγραφο του πιστοποιητικού ταξινόμησης υπόκεινται στην υποχρεωτική Ασφάλιση της «εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης», όπως ισχύει, καθώς και της υποχρέωσης καταβολής των τελών κυκλοφορίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται να καλύπτουν τα οχήματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας.

PreviousNext