Τροχοί & TIR

Πρόστιμα για εβδομαδιαία ανάπαυση στην καμπίνα

Συνεχίζεται το μπαράζ ελέγχων οδηγών στη Γερμανία με έμφαση, όπως πάντα, στις ώρες εργασίας/ ανάπαυσης με λεπτομερή εξέταση των καταγραφών του ταχογράφου, ενώ παράλληλα, τα ξένα φορτηγά ελέγχονταν γ
Δευτέρα 25/07/2022 - 14:51
Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεχίζεται το μπαράζ ελέγχων οδηγών στη Γερμανία με έμφαση, όπως πάντα, στις ώρες εργασίας/ ανάπαυσης με λεπτομερή εξέταση των καταγραφών του ταχογράφου, ενώ παράλληλα, τα ξένα φορτηγά ελέγχονταν για τυχόν παραβίαση των κανόνων του καμποτάζ.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας αυτοκινητόδρομων, το διήμερο 6-7 Ιουνίου έγινε έλεγχος σε 360 ταχογράφους και διαπιστώθηκαν 69 παραβάσεις σχετικές με την ανάπαυση των οδηγών, οι οποίοι -κατά παράβαση της νομοθεσίας- είχαν περάσει την εβδομαδιαία ανάπαυσή τους μέσα στην καμπίνα των φορτηγών και όχι εκτός καμπίνας, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Επίσης, από τους ελέγχους των 360 φορτηγών, 18 οχήματα δεν τήρησαν τον κανονισμό του καμποτάζ είτε έχοντας πραγματοποιήσει μεταφορές εντός της Γερμανίας περισσότερες ημέρες είτε γιατί δεν είχαν επιστρέψει έγκαιρα στη χώρα ταξινόμησής τους.

Οι έλεγχοι της γερμανικής αστυνομίας συνεχίστηκαν τα διήμερα 14-15 Ιουνίου και 23-24 Ιουνίου. Συνολικά επεβλήθησαν πρόστιμα για διανυκτέρευση στην καμπίνα (87 περιπτώσεις) και για παραβίαση του καμποτάζ (24 περιπτώσεις).

Σημειώνουμε ότι ανάλογες στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις πραγματοποιούνται συχνά στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και στη Γαλλία, ενώ τον τελευταίο καιρό στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται και στη χώρα μας.

PreviousNext