Ψηφιακές εκπτωτικές κάρτες ΑμΕΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πέμ, 07/04/2022 - 10:34

Πιλοτική δράση που οδηγεί στην ψηφιακή έκδοση των εκπτωτικών καρτών που χρησιμοποιούν τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στις καθημερινές μετακινήσεις τους  με τις δημόσιες συγκοινωνίες υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο  πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  inGOV.

Το έργο inGOV  εφαρμόζει 4 πιλοτικές δοκιμές στη Μάλτα, την Κροατία, την Ελλάδα και την Αυστρία. Η πιλοτική δοκιμή που αφορά στην Ελλάδα, και για την οποία υπεύθυνος εταίρος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επικεντρώνεται στον επανασχεδιασμό και ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης και ανανέωσης εκπτωτικών καρτών πολιτών με αναπηρία για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι πολίτες με αναπηρία άνω του 67% και με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια δικαιούνται να λάβουν κάρτα από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, προκειμένου να ταξιδεύουν δωρεάν με μέσα μαζικής μεταφοράς  εντός της πόλης κατοικίας τους και να πληρώνουν τη μισή τιμή όλων των εισιτηρίων δημόσιων συγκοινωνιών μεταξύ πόλεων.

Σε συνάντηση εργασίας που διοργανώθηκε από το πρόγραμμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων ΑμΕΑ  στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε ότι «τα ψηφιακά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλάζουν τη σχέση με τον πολίτη προσφέροντας ποιοτικές, αποτελεσματικές, ευέλικτες και γρήγορες υπηρεσίες. Περισσότεροι από 11.500 άνθρωποι  με αναπηρία, χαμηλού εισοδήματος ωφελούνται σε όλη τη Θεσσαλία από την έκδοση ψηφιακών εκπτωτικών καρτών για μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία των ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες, γιατί μόνο έτσι χτίζουμε μια καλύτερη κοινωνία. Προσφέρουμε υποδομές και σύγχρονες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη τα ΑμΕΑ. Παράλληλα, δημιουργήσαμε τη νέα ψηφιακή πύλη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας thess-entaxis.gr, ώστε να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά με τις υπηρεσίες, απαντώντας άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες τους. Δίνουμε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.