Τροχοί & TIR

Πυρκαγιά στο Euroferry Olympia: Αποβιβάστηκαν 242 άνθρωποι-Ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται στην Κέρκυρα

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο πλοίο Euroferry Olympiα της ναυτιλιακής Grimaldi, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι. Επέβαιναν 237 επιβάτες, ενώ δεν
Παρασκευή 18/02/2022 - 08:30
Κοινοποίηση στα Social Media
euroferry olympia grimaldi

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο πλοίο Euroferry Olympiα της ναυτιλιακής Grimaldi, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι. Επέβαιναν 237 επιβάτες, ενώ δεν έγινε ακόμα γνωστός ο αριθμός των οχημάτων.

Ο καπετάνιος, ενημέρωσε άμεσα τις ιταλικές και τις ελληνικές αρχές και διέταξε την εκκένωση του σκάφους. Στη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος, έσπευσαν παραπλέοντα σκάφη, η φρεγάτα Ύδρα, πυροσβεστικά πλοία, σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής, του λιμενικού καθώς και ελικόπτερο για την παραλαβή ατόμων με προβλήματα. 

Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι η εκκένωση του πλοίου εξελίχθηκε ομαλά. Την κατάσταση παρακολουθεί τόσο το λιμενικό όσο και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα. Ρόδη Κράτσα, η οποία σε συνεργασία με το Λιμενικό, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή υποδοχή των επιβατών. 

Οι υλικές ζημίες και οι καταστροφές που υπέστησαν τα οχήματα αναμένεται να γίνουν γνωστές κατά τις επόμενες ώρες.

 

PreviousNext