Τροχοί & TIR

Το Ranger Raptor στον αγώνα Baja 1000 (+video)

Έτοιμο για τα πιο σκληροτράχηλα εδάφη, το νέο Ranger Raptor παίρνει μέρος στον διεθνή αγώνα SCORE International Baja 1000 που πραγματοποιείται στη χερσόνησο της Μπάχα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το Baj
Τετάρτη 02/11/2022 - 16:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Έτοιμο για τα πιο σκληροτράχηλα εδάφη, το νέο Ranger Raptor παίρνει μέρος στον διεθνή αγώνα SCORE International Baja 1000 που πραγματοποιείται στη χερσόνησο της Μπάχα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το Baja 1000 θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους αγώνες σε off-road επιφάνειες, προσελκύοντας αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναμετρηθούν με τα ύπουλα εδάφη της ερήμου, τις απότομες υψομετρικές διαφορές και τις δύσκολες αναβάσεις.

Η Ford ανακοίνωσε ότι το νέο Ranger Raptor θα είναι το πιο πρόσφατο off-road όχημά της που θα λάβει μέρος στον αγώνα SCORE International Baja 1000 και καταδεικνύει τη δέσμευση της μάρκας στην παγκόσμια αγωνιστική κληρονομία του μοντέλου. Το Ranger Raptor θα συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα κάνοντας χρήση βιοκαυσίμου χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες αυτών των καυσίμων στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα.

«Η επίδειξη των καυσίμων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα σε αγωνιστικές συνθήκες όπως αυτές στο Baja 1000 μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη επέκταση των βιοκαυσίμων και λοιπών τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, καθιστώντας τις ευρύτερα διαθέσιμες και προσιτές σε όλους», δήλωσε η Cynthia Williams, Global Director of Sustainability, Compliance & Homologation της Ford.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ford Performance συνεργάστηκε τόσο με την Kelly Racing από την Αυστραλία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του συγκεκριμένου Ranger Raptor, όσο και με την Αμερικανική Lovell Racing που έχει αναλάβει την εξέλιξη και συμμετοχή του αυτοκινήτου στον αγώνα, ο οποίος ξεκινά στις 18 Νοεμβρίου. Η Lovell Racing, με επικεφαλής τον πολυπρωταθλητή σε off-road διοργανώσεις, Brad Lovell, είναι μία από τις βασικές ομάδες της Ford Performance σε αγώνες εκτός δρόμου.

«Συμμετέχοντας σε αυτή τη διοργάνωση, βασιζόμαστε στις εκατοντάδες χιλιάδες χιλιομέτρων δοκιμών εξέλιξης, ωθώντας το Ranger Raptor στα όριά του», δήλωσε ο Brian Novak, Off-Road Motorsports Supervisor, Ford Performance. «Το Baja 1000 είναι μία απαιτητική αγωνιστική διοργάνωση και ένα διάσημο πεδίο δοκιμών για off-road οχήματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αγωνιστούμε σε αυτό τον extreme αγώνα με το Ranger Raptor».

Δείτε το νέο Ranger Raptor με το οποίο η Ford θα συμμετάσχει στον αγώνα Baja 1000, ενώ δοκιμάζεται κατά τη διάρκεια του shakedown πριν από τον αγώνα, στο παρακάτω βίντεο:

Video URL
PreviousNext