Τροχοί & TIR

Το ρεκόρ ηλεκτρικής αυτονομίας ανήκει σε λεωφορείο

Μια εταιρεία από τις Η.Π.Α., η Proterra, κατέρριψε το ρεκόρ αυτονομίας για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με ένα επιβατικό λεωφορείο μήκους 13 μέτρων. Το όχημα ονομάζεται Catalyst E2 και βρίσκεται κανονικά σ
Τρίτη 13/03/2018 - 11:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια εταιρεία από τις Η.Π.Α., η Proterra, κατέρριψε το ρεκόρ αυτονομίας για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με ένα επιβατικό λεωφορείο μήκους 13 μέτρων.

Το όχημα ονομάζεται Catalyst E2 και βρίσκεται κανονικά στην παραγωγή, έχοντας μάλιστα πουλήσει ως τώρα 400 μονάδες στην αμερικάνικη αγορά. Το νέο ρεκόρ καταγράφηκε στην πίστα Navistar Proving Grounds στο New Carlisle της Indiana, όπου το Proterra Catalyst 2 κατάφερε να διανύσει 1.772,2 χλμ. με μία μόνο φόρτιση. Αρωγό σε αυτό είχε τις μπαταρίες των 660 kWh, τις οποίες προμήθευσε η LG Chem.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως στην Proterra συμμετέχουν ως επενδυτές το BMW Group και ο Al Gore. Ακόμα μεγαλύτερη αξία στο ρεκόρ δίνει το γεγονός πως το Catalyst E2 δεν είναι ένα φουτουριστικό πρωτότυπο όχημα, αλλά ένα «κανονικό» αμερικάνικο λεωφορείο του σήμερα.

PreviousNext