Τροχοί & TIR

Roadpol: Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο εντοπισμού «πειραγμένων» ταχογράφων

Το επόμενο σεμινάριο της ROADPOL έχει προγραμματιστεί για τις 14-18 Οκτωβρίου 2024.
Τετάρτη 26/06/2024 - 11:33
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Roadpol
φωτό: Roadpol

Το πρώτο από τα δύο προγραμματισμένα σεμινάρια της ROADPOL για το 2024, με επίκεντρο τον εντοπισμό παρεμβάσεων στον ταχογράφο και αλλοίωσης των καταγραφών σε φορτηγά και λεωφορεία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 15 υψηλόβαθμα στελέχη αστυνομικών αρχών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Μάλτα, Γερμανία, Λετονία, Τσεχία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ισπανία, Ρουμανία και Ιρλανδία.

Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε έναν συνδυασμό θεωρητικών παρουσιάσεων και πρακτικών εργαστηρίων που κάλυψαν τα τεχνικά δεδομένα των ψηφιακών ταχογράφων πρώτης και δεύτερης γενιάς, καθώς και τις μεθόδους ανίχνευσης και απόδειξης της αλλοίωσης ταχογράφων. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν πρακτικές ασκήσεις.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες επέδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον και εκτίμησαν τη λεπτομερή παρουσίαση των τελευταίων αλλαγών αναφορικά με τους χρόνους εργασίας και ανάπαυσης των οδηγών και τον αντίκτυπο των παραβάσεων των ωραρίων στην οδική ασφάλεια.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Euro Contrôle Route (ECR) και είχε ως στόχο να εξοπλίσει τους αστυνομικούς και τους εμπειρογνώμονες τροχονομικών ελέγχων με δεξιότητες για τον εντοπισμό «πειραγμένων» ψηφιακών ταχογράφων. Το επόμενο σεμινάριο της ROADPOL έχει προγραμματιστεί για τις 14-18 Οκτωβρίου 2024 και καλό θα ήταν να το παρακολουθήσουν και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτός κι αν είναι ήδη γνώστες του αντικειμένου αναφορικά με τους ψηφιακούς ταχογράφους δεύτερης γενιάς.

PreviousNext