Τροχοί & TIR

Ρομπότ «κουβαλητές» ραφιών

Πέντε χιλιάδες (5.000) «έξυπνα» ρομπότ θα χρησιμοποιήσει η XPO Logistics, στα κέντρα logistics που διαθέτει στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Τα εν λόγω ρομπότ έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία
Κυριακή 15/11/2020 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Πέντε χιλιάδες (5.000) «έξυπνα» ρομπότ θα χρησιμοποιήσει η XPO Logistics, στα κέντρα logistics που διαθέτει στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Τα εν λόγω ρομπότ έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία τεχνολογίας, GreyOrange Pte. Ltd., έχουν σχεδιαστεί, ώστε να δουλεύουν σε συνεργασία με τους ανθρώπους και με δυνατότητα μεταφοράς ολόκληρων μονάδων ραφιών.

Τα αυτόνομα ρομπότ αποτελούν μέρος ενός συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, ράφια κινητής αποθήκευσης και σταθμούς ολοκλήρωσης των παραγγελιών. Κάθε ρομπότ μπορεί να μετακινήσει ένα ράφι που ζυγίζει περίπου 454 έως 1.588 κιλά, μεταφέροντάς το σε ένα σταθμό, όπου ο εργαζόμενος φέρνει εις πέρας μέχρι και 48 παραγγελίες ταυτόχρονα. Η όλη διαδικασία ελέγχεται από το ιδιόκτητο σύστημα διαχείρισης αποθήκης της XPO Logistics. Η εν λόγω ευέλικτη λύση υψηλής ταχύτητας υποστηρίζει τις παραδόσεις μιας ημέρας και αυτές των δύο ημερών, μειώνοντας τους χρόνους από την παραγγελία έως την αποστολή. Επιπλέον, βοηθάει τους εργαζόμενους να ελαχιστοποιήσουν τα «πήγαινε-έλα» και τα ανθρώπινα λάθη. Η ένταξη των ρομπότ στο δυναμικό της XPO Logistics εντάσσεται στην επένδυση των σχεδόν 389 εκ. ευρώ που προγραμματίζει για φέτος η εταιρεία σε ζητήματα τεχνολογίας.

PreviousNext