«Τώρα είναι ευκαιρία να ξαναγραφούν οι κανόνες για το ταξί και να προστατευτούν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι οδηγοί από τη λαίλαπα των πολυεθνικών αρπακτικών».

Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη διαρροή των 124.000 απόρρητων εσωτερικών εγγράφων στη βρετανική εφημερίδα Guardian, τονίζοντας ότι η Uber μέσα από παράνομες πρακτικές πέτυχε να επεκταθεί εύκολα και γρήγορα πατώντας πάνω στην εκμετάλλευση των οδηγών ταξί έχοντας παράλληλα και κυβερνητική υποστήριξη. Την ίδια ώρα το ΣΑΤΑ αναγγέλλει ότι θα μεταφέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη φωνή των Ελλήνων αυτοκινητιστών και θα είναι εκεί.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αισθανθεί για πρώτη φορά τη φωνή χιλιάδων ταξιτζήδων από κάθε χώρα. Η Αθήνα θα είναι εκεί.

Μέσα σε λίγα χρόνια, οι ψηφιακές πλατφόρμες έχουν μεταμορφώσει πλήρως το εργατικό δίκαιο σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Έγγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας («Αρχεία Uber») καταδεικνύουν ότι η αμερικάνικη πολυεθνική παραβίασε ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς, ξεγέλασε τις ελεγκτικές αρχές και πίεζε πολιτικούς και κυβερνητικά στελέχη ώστε να την υποστηρίξουν. Αυτές οι παράνομες πρακτικές, επέτρεψαν στην Uber να επεκταθεί εύκολα και γρήγορα πατώντας πάνω στην εκμετάλλευση των οδηγών ταξί, έχοντας παράλληλα και κυβερνητική υποστήριξη.

Η διαρροή 124.000 απόρρητων εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας στη βρετανική εφημερίδα Guardian είναι τόσο ενοχοποιητική που οι νομοθέτες σε όλη την Ευρώπη αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τις πληροφορίες που διέρρευσαν. Τώρα είναι η ευκαιρία να ξαναγραφούν οι κανόνες για το ταξί και να προστατευτούν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι οδηγοί από τη λαίλαπα των πολυεθνικών αρπακτικών.

Το ΣΑΤΑ εστιάζει την προσοχή του σε αυτή τη μεγάλη μάχη που αρχίζει και η έκβασή της θα κρίνει το μέλλον του ταξί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πολύ σύντομα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αισθανθεί για πρώτη φορά τη φωνή χιλιάδων ταξιτζήδων από κάθε χώρα. Η Αθήνα θα είναι εκεί».