Τροχοί & TIR

Σε αναβρασμό αυτοκινητιστές, ιδιοκτήτες ΦΔΧ παλαιότερης κατηγορίας Euro

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν αυτοκινητιστές, ιδιοκτήτες ΦΔΧ αυτοκινήτων παλαιότερης κατηγορίας Euro, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη απόφαση (8 Ιουλίου) του υπ. Μεταφορών που ορίζει ότι σε περίπτ
από Μανώλης Αγριμανάκης | Παρασκευή 22/07/2022 - 11:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν αυτοκινητιστές, ιδιοκτήτες ΦΔΧ αυτοκινήτων παλαιότερης κατηγορίας Euro, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη απόφαση (8 Ιουλίου) του υπ. Μεταφορών που ορίζει ότι σε περίπτωση μεταβίβασης μετά τις 27 Ιουλίου 2022 άδειας ΦΔΧ που είχε εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 3887/10, ο νέος κάτοχος υποχρεούται να αντικαταστήσει το όχημα με άλλο, νεότερης τεχνολογίας κατηγορία εκπομπών ρύπων, τουλάχιστον Euro 4.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, εξετάζεται έκτακτη συνέλευση των μελών του ΠΣΧΕΜ για την Κυριακή 24 Ιουλίου με σκοπό τη λήψη απόφασης για κινητοποίηση του Κλάδου.

Οι αυτοκινητιστές ΦΔΧ αυτοκινήτων παλαιότερης τεχνολογίας (Euro 0 έως Euro 3) θεωρούν το μέτρο αυτό άδικο λέγοντας ότι ουδόλως προστατεύεται το περιβάλλον και αυτό γιατί τα παλαιότερα ΦΔΧ θα διατεθούν στην αγορά, προκειμένου να πάρουν πινακίδες ΦΙΧ και σαν ιδιωτικής χρήσης θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και άρα να μολύνουν το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, αυτοκινητιστές ΦΔΧ μέλη του ΔΣ του ΠΣΧΕΜ θα προτείνουν πανελλαδική απεργία με έναρξη την 27η Ιουλίου 2022, ημέρα κατά την οποία τίθεται σε εφαρμογή η πρόσφατη απόφαση του υπ. Μεταφορών.

PreviousNext