Τροχοί & TIR

Σε εξέλιξη επενδύσεις 300 εκ. ευρώ στον ΟΛΠ

Στην τεράστια σημασία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά και την ευημερία που προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε ο Captain Weng Lin (φωτό), αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε.,
Παρασκευή 14/05/2021 - 15:59
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην τεράστια σημασία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά και την ευημερία που προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε ο Captain Weng Lin (φωτό), αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Captain Weng Lin μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το λιμάνι του Πειραιά ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη και κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της ηπείρου. Υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή η COSCO αναγνώρισε τη στρατηγική σημασία του λιμανιού, το οποίο προσφέρεται, επίσης, εξαιτίας της εγγύτητας με τη διώρυγα του Σουέζ και τόνισε ότι σαν παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη πίστεψε ακράδαντα στην αξία του από το 2009.

Σήμερα το λιμάνι έχει συνδυάσει όλες τις δραστηριότητες και τα μέσα της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες logistics.

Τα τελευταία χρόνια μέσω της διανομής κερδών και την αύξηση στον όγκο των παρεχόμενων υπηρεσιών συμβάλλει δραστικά στην κοινωνική ευημερία, δημιουργώντας ταυτόχρονα χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στο πως βλέπει την εξέλιξη του ΟΛΠ στο μέλλον, ο Captain Weng Lin υπενθύμισε ότι υπάρχουν επενδυτικά σχέδια αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και στα οποία ο Οργανισμός παραμένει απόλυτα προσηλωμένος. Σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια για τη δημιουργία νέων, βελτιωμένων εγκαταστάσεων. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι επενδύσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Για να καταδείξει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο Captain Weng Lin ανέφερε ότι ενώ τα περισσότερα Ευρωπαϊκά λιμάνια αντιμετώπισαν προβλήματα με καθυστερήσεις, ο Πειραιάς λειτούργησε καθ’ όλη την πανδημία υποδειγματικά.

Ερωτώμενος για τη συμβολή του σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη του λιμανιού ο Captain Weng Lin τόνισε ότι για την COSCO η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο πραγματοποιείται επιτυχώς τα τελευταία χρόνια.

PreviousNext