Τροχοί & TIR

Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, η
Παρασκευή 15/12/2023 - 15:09
Κοινοποίηση στα Social Media

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας αποφάσισε τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, σήμερα από ώρα 14:00΄ και μέχρι νεοτέρας, για το οδικό δίκτυο του Δήμου Βέροιας, Δήμου Η.Π. Νάουσας, της Εγνατίας Οδού και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας εντός των προαναφερόμενων Δήμων.

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Πέλλας και Φλώρινας αποφάσισαν τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, από ώρα 15:00΄ της Παρασκευής 15/12/2023 και μέχρι νεοτέρας, για το σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Πέλλας και της της Π.Ε. Φλώρινας.

Επίσης, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας εφαρμόζεται υποχρεωτικός εφοδιασμός των οχημάτων όλων των κατηγοριών, με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, για την κίνηση αυτών στο ημιορεινό και ορεινό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πιερίας, λόγω του έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΤ/ΕΜΚ, για το χρονικό διάστημα από ώρα 15:00 της 15-12-2023 και μέχρι νεοτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι:

α. Ως «αντιολισθητικά» νοούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα. 

β. Ως ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα) νοούνται τα ελαστικά για χρήση σε συνθήκες χιονόπτωσης δηλαδή εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό M+S. 

γ. Η τοποθέτηση των αντιολισθητικών μέσων να πραγματοποιείται σε κατάλληλο και ασφαλές σημείο του οδικού δικτύου που δεν δημιουργεί εμπόδια στην οδική κυκλοφορία, λαμβανομένων από τους οδηγούς όλων των απαραίτητων μέτρων σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (π.χ. προειδοποιητικό τρίγωνο σε ικανή απόσταση).

PreviousNext