Τροχοί & TIR

"Σουρωτήρι" τα προσωπικά μας στοιχεία

Διάφοροι διαχειριστές εταιρειών πετρελαιοειδών, Δήμοι μικροί και μεγάλοι, εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α. αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά μας στοιχεία και στα στοιχεία των επιχε
Δευτέρα 07/12/2020 - 12:30
Κοινοποίηση στα Social Media
διαχειριστές εταιρειών πετρελαιοειδών, Δήμοι μικροί και μεγάλοι, εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α. αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά μας στοιχεία και στα στοιχεία των επιχειρήσεών μας
Διαχειριστές εταιρειών πετρελαιοειδών, Δήμοι μικροί και μεγάλοι, εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α. αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά μας στοιχεία και στα στοιχεία των επιχειρήσεών μας

Διάφοροι διαχειριστές εταιρειών πετρελαιοειδών, Δήμοι μικροί και μεγάλοι, εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α. αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά μας στοιχεία και στα στοιχεία των επιχειρήσεών μας.

Αυτό θα γίνει για να μπορούν να μαθαίνουν πότε γεννηθήκαμε, πού μένουμε, ποιο είναι το τηλέφωνο ή το e-mail μας και πολλά άλλα, όσα δηλαδή στοιχεία έχουμε υποβάλει κατά καιρούς στις εφορίες και στην ΑΑΔΕ.

Όλα τα παραπάνω, η διάθεση δηλαδή των στοιχείων μας, επιτρέπεται με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, για διάφορους κατά περίπτωση λόγους.

Για παράδειγμα ο δήμος Θήρας αποκτά πρόσβαση στα στοιχεία μας «προς αξιοποίησή τους στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων του Δήμου για τον προσδιορισμό του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Ομοίως, και ο δήμος Κηφισιάς «προς αξιοποίησή τους από το πληροφοριακό σύστημα «Στοιχεία Μητρώου ΥΠΟΙΚ» για την εύρεση στοιχείων μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Και ο «τραχανάς» απλώνεται παρέχοντας πρόσβαση στα στοιχεία μας στους διαχειριστές ΑΠΕ και των εταιρειών τους (παροχής ενέργειας) «για την επιβεβαίωση δηλούμενων ΚΑΔ ανά ΑΦΜ από δυνητικούς δικαιούχους μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ».

Στη συνέχεια, και προκειμένου να γίνεται η επαλήθευση των ΚΑΔ βάσει αναζήτησης με τον ΑΦΜ, πρόσβαση αποκτά και ο φορέας ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ δηλαδή στον διαχειριστή των εταιρειών ΑΠΕ (ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

Ακόμα, παρέχεται πρόσβαση και στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, προς αξιοποίηση από το Πληροφοριακό Σύστημα «Σύστημα Πληροφορικής Εθνικού Κτηματολογίου», με σκοπό την επιβεβαίωση των στοιχείων μητρώου του προσώπου κατά τη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών που παρέχονται από το Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Τέλος, διατίθεται και στη Βουλή η διαδικτυακή υπηρεσία «Επιβεβαίωση στοιχείων Φυσικού Προσώπου», η οποία περιλαμβάνει τα κάτωθι στοιχεία: • Α.Φ.Μ. • Α.Δ.Τ. • Πρώτο Επώνυμο • Δεύτερο Επώνυμο (εάν υπάρχει) • Όνομα • Πατρώνυμο • Όνομα μητρός • Ημερομηνία γέννησης

Η απόφαση 33652 ΕΞ 2020 ΦΕΚ B’ 5348/05.12.2020 καταλήγει με τη σημείωση όπως φορείς και, ειδικότερα, οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες των πληροφοριακών συστημάτων τους υποχρεούνται να κάνουν χρήση των πληροφοριών και στοιχείων αποκλειστικά και μόνο για την επίτευξη του σκοπού τους.

Συμπέρασμα: Μην έχετε, λοιπόν, καμία απορία γιατί κάθε τόσο σας καλούν στο κινητό ή σας στέλνουν email για να αγοράσετε τη μία ή την άλλη υπηρεσία.

PreviousNext