Τροχοί & TIR

Σταμάτησε το φορτηγό σε παρκίδα και ξεκίνησε απεργία

Κατά της εκμετάλλευσης που βίωνε από τον εργοδότη του.
Τετάρτη 16/10/2024 - 13:51
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Facebook/ FNV
Φωτό: Facebook/ FNV

Ένας οδηγός φορτηγού από το Τατζικιστάν που εργάζεται για λιθουανικό όμιλο μεταφορών στάθμευσε το φορτηγό του σε χώρο πάρκινγκ στην Ολλανδία στο πλαίσιο μονομερούς απεργίας κατά της εκμετάλλευσης που βίωνε από τον εργοδότη του.

Ο Amirjon, οδηγός φορτηγού από το Τατζικιστάν, ήρθε στην Ευρώπη για εργασία και εκτελεί διεθνείς μεταφορές για τη λιθουανική εταιρεία Hoptrans από το 2023. Αφού έζησε στην καμπίνα του οχήματός του για τέσσερις μήνες και λόγω των συχνών καθυστερήσεων του εργοδότη του στην καταβολή των μισθών του, των αδικαιολόγητων κρατήσεων από το μισθό του και της άρνησης παροχής εγγράφων, ο Amirjon αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία. Σταμάτησε το φορτηγό του και το φορτίο του σε ένα ολλανδικό πάρκινγκ στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρνήθηκε να συνεχίσει να εργάζεται μέχρι να λάβει τους οφειλόμενους μισθούς του.

Ο οδηγός υποστηρίχθηκε από τον Edwin Atema του ολλανδικού συνδικάτου FNV, ο οποίος συμμετείχε επίσης με οδηγούς της πολωνικής εταιρείας Agmaz, οι οποίοι διαμαρτύρονταν επί εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Atema, ο Amirjon προσπαθούσε επί μήνες να επιλύσει τη διαφωνία του με τον εργοδότη του, ζητώντας τους εγγράφως όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα του μισθού και εξηγήσεις για τις αδικαιολόγητες κρατήσεις. Δυστυχώς, τα αιτήματά του έμειναν αναπάντητα. Η εταιρεία απλώς τον ενημέρωσε ότι όλες οι κρατήσεις ήταν νόμιμες και ότι η κατάσταση θα επιλυθεί με την επιστροφή του στην έδρα της εταιρείας στη Λιθουανία.

Πηγή: trans.info

PreviousNext