Τροχοί & TIR

ΣτΕ: Νέα αναβολή για την κυκλοφορία των φορτηγών στο παράπλευρο δίκτυο

Νέα αναβολή για το Φεβρουάριο του 2018 πήρε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το ΠΣΧΕΜ κατά του νόμου Σπίρτζη με τον οποίο απαγορεύτηκε η κυκλοφορία
Τρίτη 24/10/2017 - 17:12
Κοινοποίηση στα Social Media

Νέα αναβολή για το Φεβρουάριο του 2018 πήρε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το ΠΣΧΕΜ κατά του νόμου Σπίρτζη με τον οποίο απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο «παράπλευρο» και στο «παραλλαγμένο» οδικό δίκτυο των οχημάτων πάνω από 3,5 τόνους. Στην απόφαση Σπίρτζη που ακολούθησε, ορίζονταν ως «παραλλαγμένο» δίκτυο εκείνο που χρησιμοποιείτο από τους οδηγούς για την αποφυγή καταβολής διοδίων.

Έτσι, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σχεδόν σε όλες τις παλαιές εθνικές οδούς, ακόμη και στην Ελευσίνας-Θηβών, ενώ για τους παραβάτες το πρόστιμο ορίστηκε σε 2.000 ευρώ – 1.000 για τον οδηγό και 1.000 για τον ιδιοκτήτη του φορτηγού.

Το ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Μεταφορών) ζητά των εξαίρεση από την απαγόρευση τουλάχιστον των παλαιών Εθνικών οδών, στις οποίες ανέκαθεν κυκλοφορούσαν τα φορτηγά ακόμη και όταν δεν υπήρχαν διόδια.

Η συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ μετά και δεύτερη αυτή αναβολή, ορίστηκε για τις 6 Φεβρουαρίου του 2018.

 

PreviousNext