Τροχοί & TIR

Στη Βόρεια Ελλάδα ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι - κλείνουν στην Αττική

Καθώς η ύφεση των καιρικών φαινομένων έχει ξεκινήσει στη Βόρεια Ελλάδα, ανακοινώθηκε και η άρση των απαγορευτικών σε διάφορες περιοχές, όπως σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κιλκίς, στην Εθνικ
Δευτέρα 15/02/2021 - 11:09
Κοινοποίηση στα Social Media

Καθώς η ύφεση των καιρικών φαινομένων έχει ξεκινήσει στη Βόρεια Ελλάδα, ανακοινώθηκε και η άρση των απαγορευτικών σε διάφορες περιοχές, όπως σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κιλκίς, στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου από το 77ο χλμ. μέχρι το 160ο χιλιόμετρο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί επίσημες ανακοινώσεις άρσης των απαγορευτικών για τα φορτηγά.

Αντίθετα, καθώς στη Στερεά Ελλάδα και στην Αττική συνεχίζουν οι χιονοπτώσεις που άρχισαν από τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, εκδόθηκαν νέα απαγορευτικά. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από σήμερα 15/02/2021 και ώρα 08:45΄ έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από τη χ/θ. 26,000 (διασταύρωση Μάνδρας) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (χ/θ 57,000).

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων του Β΄ Τ.Τ Αυτ/μων ΠΑΘΕ Αττικής.

Επίσης, απαγορεύτηκε η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρος άνω των 3,5 τόνων για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από σήμερα 15/02/2021 και ώρα 09:30΄ έως ύφεσης των φαινομένων, στο ρεύμα κυκλοφορίας της Αττική οδού προς Ελευσίνα, στο τμήμα της από το ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Αθηνών-Λαμίας (Κόμβος -8- / Κόμβος Μεταμόρφωσης) μέχρι τη συμβολή της με Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου.

Τα κινούμενα προς Ελευσίνα βαρέα οχήματα μέγιστου επιτρεπόμενου βάρος άνω των 3,5 τόνων εκτρέπονται στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

PreviousNext