Τροχοί & TIR

Προβληματική η πρόσβαση στη Γερμανία μέσω της Αυστρίας

Με αρνητικό τεστ θα μπορούν οι οδηγοί φορτηγών να εισέρχονται στη Γερμανία από Αυστρία ή από Τσεχία, καθώς οι γερμανικές αρχές έκριναν ότι οι δύο αυτές γειτονικές χώρες εντάσσονται σε περιοχές υψηλο
Δευτέρα 15/02/2021 - 10:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Με αρνητικό τεστ θα μπορούν οι οδηγοί φορτηγών να εισέρχονται στη Γερμανία από Αυστρία ή από Τσεχία, καθώς οι γερμανικές αρχές έκριναν ότι οι δύο αυτές γειτονικές χώρες εντάσσονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου διασποράς του Covid-19.

Ωστόσο, αμέσως μετά την παραπάνω απόφαση της Γερμανίας που τέθηκε σε ισχύ από χθες, Κυριακή, πρώτη η κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι όσοι κάνουν διέλευση με προορισμό τη Γερμανία πρέπει εισερχόμενοι στο έδαφος της Τσεχίας να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ Covid-19.

Ακολούθησε παρόμοια ανακοίνωση της Αυστρίας, αναφέροντας πως οι οδηγοί φορτηγών θα ελέγχονται φτάνοντας στο Μπρένερο για Covid-19.

Πρακτικά, για τους Έλληνες διεθνομεταφορείς το αρνητικό τεστ κοροναϊού είναι απαραίτητο μετά τις παραπάνω αλυσιδωτές εξελίξεις, εφόσον πρόκειται να κατευθυνθούν προς Γερμανία μέσω Αυστρίας ή Τσεχίας, ενώ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν πολύωρες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα στα σύνορα Αυστρίας-Γερμανίας στην περιοχή του Τιρόλου.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως οι γερμανικές αρχές δέχονται την αποστολή ηλεκτρονικά του πιστοποιητικού αρνητικού τεστ Covid-19, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν αυτό σημαίνει λιγότερες καθυστερήσεις.

Από την πλευρά τους, τόσο η Αυστρία όσο και η Τσεχία αναφέρουν ότι προβαίνουν στους ελέγχουν αρνητικών τεστ, ως συνέχεια της επιβολής του μέτρου από τη Γερμανία και για να μην δημιουργηθούν ουρές στο έδαφός τους πριν τα γερμανικά σύνορα.

PreviousNext