Τροχοί & TIR

Στη Foxconn το 50% των αξόνων ZF

Με κοινή ανακοίνωση, ZF και Foxconn δημοσίευσαν ότι ο κολοσσός από την Ταϊβάν θα αποκτήσει το 50% της επιχειρηματικής μονάδας κατασκευής αξόνων της ZF, δημιουργώντας μία κοινοπραξία (jointventure),
Τρίτη 25/07/2023 - 11:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Με κοινή ανακοίνωση, ZF και Foxconn δημοσίευσαν ότι ο κολοσσός από την Ταϊβάν θα αποκτήσει το 50% της επιχειρηματικής μονάδας κατασκευής αξόνων της ZF, δημιουργώντας μία κοινοπραξία (jointventure), σκοπός της οποίας θα είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών

Η συμφωνία, η οποία αποτιμά την ZF Chassis Modules στο 1 δις ευρώ, θα επιτρέψει στις εταιρείες να αυξήσουν τη γκάμα προϊόντων που προσφέρουν για συμβατικά και ηλεκτρικά οχήματα όλων των κατηγοριών σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ZF, Holger Klein δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία είναι μέρος της στρατηγικής του γνωστού προμηθευτή να μεγαλώσει συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες με τη συνδρομή νέων εταίρων». Ειδικότερα, ανέφερε «η κατασκευή αξόνων μπορεί να μεγαλώσει πολύ γρήγορα σε μεγέθη, αλλά χαρακτηρίζεται από γενικά χαμηλά περιθώρια κέρδους, και σίγουρα χρειάζονται νέα κεφάλαια».

Η ZF αναζητούσε υποψήφιους επενδυτές για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, καθώς χρειάζεται ρευστό για να μειώσει τον τραπεζικό δανεισμό. Η συμφωνία αναμένεται να πάρει την τελική της μορφή σε έξι με εννέα μήνες, έπειτα από έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Γερμανίας. Ο Klein, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Foxconn να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο της ZF σε μεταγενέστερο στάδιο, δήλωσε πως δεν περιμένει εμπόδια στη διάρκεια του ελέγχου της συναλλαγής από τη γερμανική κυβέρνηση. Το Βερολίνο, μόλις πέρυσι, είχε μπλοκάρει την πώληση του κατασκευαστή ημιαγωγών Siltronic από το Μόναχο σε ανταγωνιστή από την Ταϊβάν εξαιτίας εντάσεων με την Κίνα. 

Η ZF είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, με ετήσιο τζίρο 40 εκατομμύρια ευρώ. 

PreviousNext