Τροχοί & TIR

Στην Αριζόνα η παραγωγή του υδρογονοκίνητου Nikola One (+video)

Ο Κυβερνήτης της Αριζόνα, Doug Ducey και η εταιρεία Nikola Motor Company ανακοίνωσαν πως το επερχόμενο υδρογονοκίνητο φορτηγό της φίρμας, το Nikola One, θα κατασκευάζεται σε μία νέα μονάδα που θα βρ
Κυριακή 11/02/2018 - 16:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Κυβερνήτης της Αριζόνα, Doug Ducey και η εταιρεία Nikola Motor Company ανακοίνωσαν πως το επερχόμενο υδρογονοκίνητο φορτηγό της φίρμας, το Nikola One, θα κατασκευάζεται σε μία νέα μονάδα που θα βρίσκεται στο Buckeye έξω από το Φοίνιξ και η οποία θα φέρει στην περιοχή έως το 2024, επενδύσεις άνω του 1 δις δολαρίων.

Όπως τόνισε ο ιδρυτής της εταιρείας, Trevor Milton, θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του αρχηγείου και του τμήματος R&D στην Αριζόνα. Η νέα μονάδα θα έχει εμβαδόν πάνω από 2 χλμ.2, θα είναι μηδενικών ρύπων και η κατασκευή της αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Επιπλέον, η εταιρεία μέσω ενός επίσημου βίντεο, ανακοίνωσε πως το Nikola One σε μορφή προπαραγωγής, θα ξεκινήσει να δοκιμάζεται στους δρόμους μέσα στην επόμενη χρονιά. Το υδρογονοκίνητο φορτηγό, μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία έχει συγκεντρώσει ήδη περισσότερες από 8.000 προπαραγγελίες.

Παρακολουθήστε το βίντεο της Nikola Motor Company

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως το Nikola One διαθέτει κυψέλες καυσίμου που τροφοδοτούν με ενέργεια τις μπαταρίες και δεν απαιτείται η φόρτιση του οχήματος στην πρίζα, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά ηλεκτρικά οχήματα. Η ισχύς του φορτηγού ανέρχεται στους 1.000 ίππους, με την εταιρεία να υπόσχεται αυτονομία 500-1.000 μιλίων, δηλαδή περίπου 800 με 1.600 χλμ.

PreviousNext